Konstrukcija obicnih ulaznih vrata?
Konstrukcija obicnih ulaznih vrata?
U pitanju su obicna vrata to je nekih 80-85cm sirina i visina oko 200cm, obicnu bravu i kvaku imaju, nesto me interesuje pa me zanima njena unutrasnjost. Kako izgleda konstur njen iznutra? One su ojacane duz cele ivice, po sredini poprecno neka tanja stafna i spolja sto vidimo je neka tvrdja sperploca. Interesuje me kolko "mesa" ima od uvice do praznog prostora?
- drvodeljac
- Majstor početnik
Zavisi od vrata do vrata.
Vidjao sam vertikalne letve od 5cm ali i od 7. I horizontalne od 5 do 10, pa i vise.
Plus dve iste horizontalne letve po sredini, plus umetak na mestu gde je brava.
U sustini imas ram, pa preko celog rama zalepljen sper, lesonit, mdf... sta je vec u konkretnom slucaju, i ispuna od kartonskog saca zalivenog nekom smolom, ili kod jeftinijih nezalivenog samo ulepljenog za sper.
Vidjao sam vertikalne letve od 5cm ali i od 7. I horizontalne od 5 do 10, pa i vise.
Plus dve iste horizontalne letve po sredini, plus umetak na mestu gde je brava.
U sustini imas ram, pa preko celog rama zalepljen sper, lesonit, mdf... sta je vec u konkretnom slucaju, i ispuna od kartonskog saca zalivenog nekom smolom, ili kod jeftinijih nezalivenog samo ulepljenog za sper.
Skini krilo i pogledaj odozgor ili odozdolj i vidjeces kraj vertikalnih letvi koji mozes izmjeriti. Obicno je vertikala istog presjeka kao i horizontala.
Sad se frizovi prave na dimenziju 42x34 mm, ali posto kazes da je neka tvrdja sper ploca predpostavljam da su vrata stara pa ne mora da bude ta mjera.
Sad se frizovi prave na dimenziju 42x34 mm, ali posto kazes da je neka tvrdja sper ploca predpostavljam da su vrata stara pa ne mora da bude ta mjera.
Evo me posle duzeg vremena.
Sasa, pogledacu od gore, stacu na stolicu pa cu pogledati
da ne skidam bezveze.
Slikao sam pa da vidite, da vas ne zbuni boja posto je farbano. To je sa vikendice.

Ne znam da li moze nesto da se skonta sa slike ali nisu vrata nista posebno i specijalna.
Evo jos dve slike gde se malo bolje vide izbliza

Sasa, pogledacu od gore, stacu na stolicu pa cu pogledati

Slikao sam pa da vidite, da vas ne zbuni boja posto je farbano. To je sa vikendice.

Ne znam da li moze nesto da se skonta sa slike ali nisu vrata nista posebno i specijalna.
Evo jos dve slike gde se malo bolje vide izbliza

Last edited by Deky on 17 Jan 2016 23:27, edited 1 time in total.