феникс wrote:може ли питање:
Ђта треба да ради мотор кад му будеш могао регулисати брзину?
Pa radice to zasta je namenjen.posto imam neki krov da radim komplet,a treba i neki malter i beton izvuci,a pored toga mozda jos ponesto,posto jos nisam sredio pogon za kolica brente onda ko zna ,ako do bude lepo funkcionisalo mozda ce i tamo biti ugradjen.xexe
Иза кров и за малтер ти не треба регулација броја обртаја
За колица од бренте не вреди јер ће зависно од оптерећења да мења бројобртаја. За то ти је једино право решење редуктор са варијатором
А за "хехе" нисам сигуран да ће уопште да ради :oskyldig:
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Pa mozda i nece sta znam,a sto se tice toga za dizanje uopste,ipak je bolje kad ima regulacije,jbga nekad ce mozda trebati nesto precizno spustiti ubaciti i tako,i da ovaj motor ima reduktor,a varijator nema.
A i to motor reduktor,pa menjac,malo mi mi to dodje budzasto i glomazno,a ja nisam bas u visku sa prostorom tu gde radim,ustvari skucen sam extra,i onda gledam da to napravim sto manje a da bude funkcionalno.
Koliko vidim, ovo je motor koji je bas napravljen da radi kao monofazni.
I uz to ima i automatsku kocnicu, za koju ne znamo kakvog je tipa.
Tako da i ja mislim da na ovome frekv. regulator ne bi bas radio kako treba.
Posto je to vec pravljeno namenski... ne popravljaj kad nije pokvareno
A za druge namene, pazari neki trofazni motor, njih bar ima po buvljacima za sitne novce, pa onda na njega montiraj fr. regulator.
Ma ta kocnica verovatno da moze da se iskljuci nekako,a nije da tu treba bas samo motor profesore,opet tu treba i reduktor i bubanj za sajlu i nacice se tu jos 100 djavola da treba,ovo mi je delovalo kao najoptimalnije resenje.i dosta je ovo jako cudo,tamo gde je radilo podizali paletu crepa bez nekih problema.
Pa koliko vidim sa slike vec sve to imas (i reduktor i bubanj...)
I nema tu nista cudno. Planetarni reduktor koji je koliko vidim na njemu, sa velikim prenosnim odnosom i mozes da podignes veliku tezinu bez nekih problema.
Ne znam sta bi ustvari da uradis? Da izbacis reduktor? Ne mozes tako. Mehanicki reduktor povecava moment kada smanjuje obrtaje. Elektronika to ne radi.
mbole wrote:Pa koliko vidim sa slike vec sve to imas (i reduktor i bubanj...) da ima on to sve,samo neznam sta da mj uradim da mogu da regulisem brzinu
I nema tu nista cudno. Planetarni reduktor koji je koliko vidim na njemu, sa velikim prenosnim odnosom i mozes da podignes veliku tezinu bez nekih problema. Pa to znam druze kako radi.inace sam Kranista dizalicar.
Ne znam sta bi ustvari da uradis? Da izbacis reduktor? Ne mozes tako. Mehanicki reduktor povecava moment kada smanjuje obrtaje. Elektronika to ne radi.
A hteo bih samo da imam regulaciju brzine a ne i snage
Ne moz to tako
Ako samo smanjis brzinu, a ne povecas moment (reduktor ili varijator povecavaju moment kad smanjuju brzinu, elektronika ne), to motorce nece moci da podigne paletu, kolica betona...
Kupljen frekventni regulator danas stigao,bas onaj iz onog oglasa koji je sasa90 bio stavio.al nisam stigao da ga pogledam danas zbog posla i druge smene,ali veceras cu cim stignem da vidim kako izgleda i da prelistam malo ona uputstva njegova,i naravno da okacim neku sliku i njega i uputstva.