Pozdrav,
Pitanje, dali se ispod indukcijske ploče za kuhanje može, i smije, montirat ugradbena perilica za sudje?
Rečeno mi je da ne može?
I koliko sudoper mora smije i moze biti udaljen od indukcijske ploče?
Hvala
Kuhinjski elektro elementi montaža
Vidim da u uputstvima pise da ne treba da ide iznad frizidera, masine za sudove i slicnih uredjaja.
Zasto... nemam pojma???
Sto se tice sudopera ne vidim sto ne bi mogli. Sto se same ploce tice, mogu da budu tik jedan do drugog. Uostalom na tu plocu ce sigurno iscureti pokipelo mleko, supa...
Ako mislis zbog indukcije... pa serpa koja stoji pored indukcijske ploce se ne greje.
Naravno, fizicki ne mozes da montiras bas jedno tik uz drugo, mora da postoji neki minimalni razmak, da bi imao bar malo "mesa" na delu ploce izmedju, treba zakaciti zabice od sudopera, a one od rerne cesto samo pritiskaju ka spolja.
znaci nesto reda 5cm bi trebalo da bude dovoljno. Naravno pogledaj prvo konkretnu sudoperu i plocu.
Zasto... nemam pojma???
Sto se tice sudopera ne vidim sto ne bi mogli. Sto se same ploce tice, mogu da budu tik jedan do drugog. Uostalom na tu plocu ce sigurno iscureti pokipelo mleko, supa...
Ako mislis zbog indukcije... pa serpa koja stoji pored indukcijske ploce se ne greje.
Naravno, fizicki ne mozes da montiras bas jedno tik uz drugo, mora da postoji neki minimalni razmak, da bi imao bar malo "mesa" na delu ploce izmedju, treba zakaciti zabice od sudopera, a one od rerne cesto samo pritiskaju ka spolja.
znaci nesto reda 5cm bi trebalo da bude dovoljno. Naravno pogledaj prvo konkretnu sudoperu i plocu.
Montirao nekoliko indukcijskih ploca i stvar je sljedeca. One u sebi imaju ventilatore koje uvlace zrak u njih i pretpostavljam hlade ih. Vjerojatno iz tog razloga ne smiju biti montirane ispod frizidera koji otpusta toplinu prema gore. Sto se tice perilica za sudje; mozda one tokom ili nakon pranja ispustaju određenu kolicinu vlage direktno iznad pa bi to naskodilo indukciji.
Kad otvoris perilicu iz nje nakon pranja izadje odredjena kolicina vlaga i osobno ne bih zelio tu vlagu vidijeti u uredjaju punom elektronike...
Za indukciju mora biti i posebna konstrukcija korpusa, pogledaj u uputstvima.
Kad otvoris perilicu iz nje nakon pranja izadje odredjena kolicina vlaga i osobno ne bih zelio tu vlagu vidijeti u uredjaju punom elektronike...
Za indukciju mora biti i posebna konstrukcija korpusa, pogledaj u uputstvima.
Drugari, kupio sam ugradnu ploču (kombinovanu) i u uputstvu za montažu piše da rupa u radnoj ploči mora da bude odmaknuta od ivice najmanje 10 cm (na slici ispod). Element sa pločom sam planirao neposredno uza zid sa razmakom od 3.8 cm (radnu ploču sa strane spuštam do poda), što znači od zida do početka unutrašnjeg prostora elementa 5.6 cm. Da li ovo može da uzrokuje neki problem pa bi trebalo da se pridržavam uputstva ili mploču mogu da montiram i bliže zidu kako sam planirao. Hvala unapred!