ubodna testera
ubodna testera
da li moze da se ugradi ubodna testera ispod stola kao freza , i da li imate neke slike (projekte)?
Last edited by LACI on 06 Nov 2008 19:34, edited 1 time in total.
Može naravno!LACI wrote:da li moze da se ugradi ubodna testera ispod stola kao freza , i da li imate neke slike (projekte)?
Nemam neki konkretan plan, ali pogledaj link kako to SKIL pravi komercijalno
http://www.qvc.com/qic/qvcapp.aspx/view ... -Plate-Kit
Princip je isti kao kod freze. Sam sistem pričvršćivanja testere za podlogu (koja se umeće u sto) je takav da se "papuča" ubodne stegne sa strane.
Ali, bolje je da pogledaš sliku, govori mnogo više nego što ja mogu da opišem. Naravno, kod ovakve upotrebe ubodne na bezbednost treba obratiti posebnu pažnju.
Ako naletim na neki plan postaviću link.
- Marko Enter
- Majstor majstora
Sad sam malo listao njihov katalog. Stvarno imaju ssvašta i od svega po malo. Imaju čak i Kreg pocket holl. Prepoznao sam dost LUX fora, a ima ponešto i od Bosch dodatnog alata. Stvarno se više ne može znati ko šta i za koga pravi i pod kojom firmom. Digresija: gledao sam neka Knipex klešta (klamperice ispravak: krimperice) i njihove modele sam video kod drugih proizvođača (sve ono što nema izliveno Knipex, nego samo nalepnicu).mbole wrote:Imam bas takav astal, samo sto je LUX-ov (koliko sam video LUX jako cesto izgleda ko identicna kopija Wolfkrafta, ne znam kakvi su tu odnosi).
Mogu da se prikace cirkular, ubodna i glodalica (naravno samo po jedna u isto vreme).
Last edited by metabo on 07 Nov 2008 13:09, edited 1 time in total.
Å ta radi pravi stolar u slobodno vreme? Čita stručnu literaturu 
Setih se da sam u nekom SN-u video plan u vezi ubodne testere napakovane naopačke na/u sto. Đavo mi nije dao mira i pronašao sam plan u SN #023/16. Baš onakav kakav mi treba da udahnem novi život mojoj staroj i prevaziđenoj B&D ubodnoj testeri BD 99E.

Setih se da sam u nekom SN-u video plan u vezi ubodne testere napakovane naopačke na/u sto. Đavo mi nije dao mira i pronašao sam plan u SN #023/16. Baš onakav kakav mi treba da udahnem novi život mojoj staroj i prevaziđenoj B&D ubodnoj testeri BD 99E.
Last edited by metabo on 07 Nov 2008 20:16, edited 1 time in total.
- rushinbrain
- Majstor majstora
jel mozemo i mi vidjeti taj planmetabo wrote:Å ta radi pravi stolar u slobodno vreme? Čita stručnu literaturu
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene
:D:D

Code: Select all
stolarskaradionica.4shared.com , folder Stolarska/Ostalo/Sn
E da je u moje vreme bilo interneta...
Pa kad sam ucio zanat ... pre oko 25 godina nije bilo ni spektruma cini mi se :-)
Jedini izavor su bile ono malo knjiga kod nas i sajmovi.. narocito sajam male privrede u Minhenu gde sam isao redovno do 90-ih.
Danas je divota sve sto te zanima je na par klikova... samo ponekad treba znati razdvojiti ono sto vredi od djubreta.
Jedini izavor su bile ono malo knjiga kod nas i sajmovi.. narocito sajam male privrede u Minhenu gde sam isao redovno do 90-ih.
Danas je divota sve sto te zanima je na par klikova... samo ponekad treba znati razdvojiti ono sto vredi od djubreta.
Blago vama ja sam svoj prvi računar doneo iz Londona , i zvao se SINKLAR.Bio je to mali računarčić nesto veći od ovih kineskih digitrona , ceo dan sam morao da mu ukucavam program da nepogresim ni jedno slovo, razmak niti bilo sta a kada zavrsim ukucavanje onda on izbaci neku animaciju ili grafiku LEPOTA BOŽIJA.
Pozadi je imao jedan dodatak memorije od 1 Gb koji se naknadno kačio.
Pa to nije normalno kako je to bilo kul i on se jako brzo od silnog kucanja pokvario i onda je tek na red došao Sinklar sa igricamai kasaetofonom koji je snimao cvrčanje programa, pa Atari.....
A sada gledam ove mašine samo što ne radjaju decu koji programi....
No nisam se zbog toga uklučio , Ja nemam lepo iskustvo sa ubodnom dole ispod stola
To je bio moj prvi alat na kome sam počeo da radim i bio je jako loše iskustvi.
Naime koliko god da je testerica bila visoko ili nisko rez mi je uvek bio nekako kos mada sam imao vodjicu kao na cirkularu ili frezeru i obradak je išao po njoj, znači ravno testerica se krivila i davala kos rez i ne samo meni jos par drugara je imalo sličnu alatku ali se uvek pojavljivao isti problem tako da sam od tada omrzo ubodnu i koristim je samo KADA MORAM možda postoji neka caka ali ja je nisam otkrio a sve sam pokušao, ili bar sve
Pozadi je imao jedan dodatak memorije od 1 Gb koji se naknadno kačio.
Pa to nije normalno kako je to bilo kul i on se jako brzo od silnog kucanja pokvario i onda je tek na red došao Sinklar sa igricamai kasaetofonom koji je snimao cvrčanje programa, pa Atari.....
A sada gledam ove mašine samo što ne radjaju decu koji programi....
No nisam se zbog toga uklučio , Ja nemam lepo iskustvo sa ubodnom dole ispod stola
To je bio moj prvi alat na kome sam počeo da radim i bio je jako loše iskustvi.
Naime koliko god da je testerica bila visoko ili nisko rez mi je uvek bio nekako kos mada sam imao vodjicu kao na cirkularu ili frezeru i obradak je išao po njoj, znači ravno testerica se krivila i davala kos rez i ne samo meni jos par drugara je imalo sličnu alatku ali se uvek pojavljivao isti problem tako da sam od tada omrzo ubodnu i koristim je samo KADA MORAM možda postoji neka caka ali ja je nisam otkrio a sve sam pokušao, ili bar sve
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
Å areni, teško da je tada bio 1GB u opticaju
. 1MB i to ako si bogat.
Spektrumi su bili 16K, pa 64K. Ako se doboro sećam. Ja sam tada štedeo za Atari koji nisam nikad kupio...
ili
ne znam ni sam.
Tu su ubacili i vođicu na vrh lista testere (dva lagera koji se stave uz list da on ne može "da vrda") upravo zbog razloga koji si naveo. Ja imam Bosch ubodnu koja to isto radi, ali na samom spoju sa bazom, funkcija "Precision Control", i to funkcioniše odlično. Ovo rešenje za stonu varijantu mi se čini još boljim, jer se stabilizacija lista radi na dve tačke između kojih je obradak koji se reže.

Spektrumi su bili 16K, pa 64K. Ako se doboro sećam. Ja sam tada štedeo za Atari koji nisam nikad kupio...

A da li si pogledao onaj link koji sam dao na članak iz ShopNotes?Naime koliko god da je testerica bila visoko ili nisko rez mi je uvek bio nekako kos mada sam imao vodjicu kao na cirkularu ili frezeru i obradak je išao po njoj, znači ravno testerica se krivila i davala kos rez i ne samo meni jos par drugara je imalo sličnu alatku ali se uvek pojavljivao isti problem tako da sam od tada omrzo ubodnu i koristim je samo KADA MORAM možda postoji neka caka ali ja je nisam otkrio a sve sam pokušao, ili bar sve
Tu su ubacili i vođicu na vrh lista testere (dva lagera koji se stave uz list da on ne može "da vrda") upravo zbog razloga koji si naveo. Ja imam Bosch ubodnu koja to isto radi, ali na samom spoju sa bazom, funkcija "Precision Control", i to funkcioniše odlično. Ovo rešenje za stonu varijantu mi se čini još boljim, jer se stabilizacija lista radi na dve tačke između kojih je obradak koji se reže.