Dobra i povoljna šrafilica/bušilica na struju?
koji "rus" zasad si napisao da imas Skila i De waltaDule wrote:polako,odosmo sa teme......
"rus" šrafi 4x60 bez problema u čamovinu bez bušenja(mada to nije ispravno),da odgovorim na postavljeno pitanje
na netu sam gledao vise "rusa" a nekako isri kalup sam sreo kod likalnih "univer"majstora sa veoma veoma slabim gajtanom islabim ortnim momentom od nekih 13-15Nm, ali ti kinezi su nabavljeni pre pojave Skil-a i sem menjanaja gajtana nisu imali nikakve 'servise"
Last edited by dikar on 17 Oct 2015 16:49, edited 1 time in total.
Ne pazis na casu

A sada sam kupio na kupindu neki https://www.kupindo.com/Za-bastu/224140 … led-dijoda dewalt za 40€ ruske(ili čije već) proizvodnje
ko moze neko sa iskustvom da mi kaze sta da kupim.Planiram uzeti busilicu,i malo gledajuci nadjem par komada koji mi odgovaraju po cijeni.E sad me zanima,meni treba nesto po kuci,amaterski rad,najvise u drvetu,spajanje letvi,greda.
Vidim da postoje busilice/odvijaci,cekic/busilice.
E sad npr ova :
1.Makita bušilica-odvijač 6413,da li je ona najvise za srafanje?Vidim ima rad u metalu do 10mm,a u drvetu do 25mm.Jel to znaci da komotno moze se busit drvo i metal.I jel se sa njom mogu odvrtati i zavrtati sarafi bez problema.
2.ELEKTRIČNA BUÅ ILICA MT607 MAKTEC BY MAKITA,ovo je klasa nize od Makite,sve iste specifikacije.
3.Einhell Expert udarna bušilica TE-ID 500 E,kakva je ova? moze li se sa njom srafati bez problema,ili je ona namjenjea za busenje,a ne kao odvijac?
4.Einhell Expert udarna bušilica TE-ID 750/1 E slican model samo valjda jaci.
5.Einhell Expert čekić bušilica RT-RH 20/1,e sad me buni jel u ovoj dodje 3/1 (cekic busenje,busenje,stemanje).
Nadam se da ce neko ko ima iskustva pomoci.Razumite,da se polako kucim,pa nisam bas toliko upucen.
sta da uzmem do 100Eura????
Vidim da postoje busilice/odvijaci,cekic/busilice.
E sad npr ova :
1.Makita bušilica-odvijač 6413,da li je ona najvise za srafanje?Vidim ima rad u metalu do 10mm,a u drvetu do 25mm.Jel to znaci da komotno moze se busit drvo i metal.I jel se sa njom mogu odvrtati i zavrtati sarafi bez problema.
2.ELEKTRIČNA BUÅ ILICA MT607 MAKTEC BY MAKITA,ovo je klasa nize od Makite,sve iste specifikacije.
3.Einhell Expert udarna bušilica TE-ID 500 E,kakva je ova? moze li se sa njom srafati bez problema,ili je ona namjenjea za busenje,a ne kao odvijac?
4.Einhell Expert udarna bušilica TE-ID 750/1 E slican model samo valjda jaci.
5.Einhell Expert čekić bušilica RT-RH 20/1,e sad me buni jel u ovoj dodje 3/1 (cekic busenje,busenje,stemanje).
Nadam se da ce neko ko ima iskustva pomoci.Razumite,da se polako kucim,pa nisam bas toliko upucen.
sta da uzmem do 100Eura????
1 i 2 su obicne busilice
3 i 4 takozvane vibracione busilice, tj njima kao mozes izbusiti nesto i u malteru i cigli (beton ne pomisljaj)
5 elektropneumatski cekic, busenje i stemovanje iskljucivo za zid, ciglu, beton... da 3 u 1, s tim da "obicno" busenje nije za drvo, metal i slicno, vec samo da bi busio u nekom mekom gradjevinskom materijalu tipa knaufa, i da zapocnes rupu.
Sve u svemu nista od ovoga nije namenjeno za srafljenje.
Izmedju letvi i greda je povelika razlika. Pa su razliciti i alati. Letva se spaja necim reda 4X50 ili 5X50 60... a greda necim tipa 8X150 200...
3 i 4 takozvane vibracione busilice, tj njima kao mozes izbusiti nesto i u malteru i cigli (beton ne pomisljaj)
5 elektropneumatski cekic, busenje i stemovanje iskljucivo za zid, ciglu, beton... da 3 u 1, s tim da "obicno" busenje nije za drvo, metal i slicno, vec samo da bi busio u nekom mekom gradjevinskom materijalu tipa knaufa, i da zapocnes rupu.
Sve u svemu nista od ovoga nije namenjeno za srafljenje.
Izmedju letvi i greda je povelika razlika. Pa su razliciti i alati. Letva se spaja necim reda 4X50 ili 5X50 60... a greda necim tipa 8X150 200...
Hvala Mbole na odgovoru.
IZnaci ove 3,4 nikako ne mogu izbusiti nista u betonu?A na specifikacijama pise da mogu.Mislim znam da je to hoby alat,ali zar ne mogu u toku godine nekoliko rupa izbusti u betonu,a da im nista ne bude?
Najvise me zanima ova prva Makita,pa ako mozes reci nesto o njoj onako po deklaraciji,i svoje misljenje.
IZnaci ove 3,4 nikako ne mogu izbusiti nista u betonu?A na specifikacijama pise da mogu.Mislim znam da je to hoby alat,ali zar ne mogu u toku godine nekoliko rupa izbusti u betonu,a da im nista ne bude?
Najvise me zanima ova prva Makita,pa ako mozes reci nesto o njoj onako po deklaraciji,i svoje misljenje.