Otidoh u jednu firmu gde vrše testiranja premaza, traže uzroke grešaka, prave reprezentativne uzorke (za reklamu)... a komora, jedna prostorija sa plafonom na oko 5 metara visine, po plafonu se vuku neki kablovi i cevi za ventilaciju koje se tresu kada ventilacija radi, unutra i šmirglaju i drže gomilu nekih stvari, tu je i kompresor i merdevine i neke stare kante i usisivač... A rezultati vrhunski. Imaju vijčani kompresor, sušač vazduha, PRi HD štoljpi, suvi filter i izvlačenje vazduha iza njega. Pitam jel to funkcioniše. Kažu sad ćeš videti komoru samo da majstor isprska VS jer ne smeju da se otvaraju vrata. Počnemo priču i pitam ga ja "a da li vam je brzina strujanja vazduha od 0.3 do 0.5 m/s i da li nemate zone turbulentnog kretanja vazdušne struje, ili laminarnog, zbog pravolinijskog smera napona vazduha" a on me gleda onako nedefinisano, pa me pita "jel vama to za neki doktorski rad treba" Troje ljudi oko njega se podaviše od smeha, ja sam nekako ostao živ. Ali shvatio sam poentu, a to je, sine, preterano sereš.
Komora bi mi bila 4 metra dugačka, 3 metra široka i 2 metra visoka. Iskoristio bih jedan deo garaže i pregradio bih ga stiroporom debljine 10 cm. Jedna uža strana bi mi bila suvi filter, a vazduh bi ulazio kroz plafon preko grubog i finog filtera. Ventilator bih stavio samo iza suvog filtera. Na pod bih stavio podni filter i preko njega metalnu rešetku. Ulaz vazduha bih postavio metar iza mesta gde bih ja stajao dok lakiram.
DA LI MISLITE DA ĆE OVO DA FUNKCIONIÅ E? a ako ne mislite, zašto ne mislite. Ja mislim da dobro mislim kada kažem da mislim da će to da kida :tummenupp: