Dali je neko imao iskustva sa ovim meracem laserskim,i dali bi se on mogao koristiti za uzimanje dimenzija u prostoru po kojim bi se kasnije izradila krojna lista za namestaj od iverice ,npr americki plakar.
Neznam na koji način misliš da bi ti kasnije koristio ali sam ima jedno iskustvo kad mi je došao majstor uzeti mjere za prozore i vrata pa je mjerio sa laserskim metrom i stvarčica je**no dobro radi uima dvije mjere i odmah ti na monitoru piše točna mjera npr. 155,7x133.2 jest da je njegov bio od firme Hilti vjeruj da me svrbi u đepu nekoliko eurića uzeo bih ga bez razmišljanja.
Ja imam Bosch 50, plavi . Å ta reći? Vredi svaku paru. Vrlo precizno meri i vrlo je upotrebljiva stvarčica. (U slobodno vreme merim klincima visinu tako što merim rastojanje od temena do plafona )
Hvala na odgovorima odmah ste me ubedili jer sam bio u dilemi dali je za moju upotrebu ili ne,koliko je placen taj boschov plavi ,jer bas sam sada kupio aku li jonski boschov zasarafljivac GSR 10,8 V vec tri dana radim sa njim ne mogu da istrosim fabricko punjenje,placen je 150 eura zadovoljan sam .Verovatno je i taj merac dobar .
Plavi Bosch DLE 50 je oko 150 EUR, bez PDV. Ima Bosch i zelenu varijantu, ali o njoj ne znam ništa.
Pažnja: pojavio se novi plavi model: DLE 70 koji je malo poboljšana verzija DLE 50.
Ne, koristim funkciju oduzimanja. Prvo izmerim pod-plafon, zatim postavim klinca/klinku na to mesto pa izmerim teme-plafon i pritisnem funkciju "minus".
Ne, koristim funkciju oduzimanja. Prvo izmerim pod-plafon, zatim postavim klinca/klinku na to mesto pa izmerim teme-plafon i pritisnem funkciju "minus".
Ima tu i jedan amandman
Da bih obezbedio strogo pravi ugao, ispod merača stavljam libelu. Dakle libela na pod i/ili teme i na nju merač.
Visina libele se potire prilikom oduzimanja vrednosti!
znaci od dimenzije se oduzima visina libele,kakav je za rukovanje ,mislim dali je komplikovano sa njim raditi.gledao sam i onaj model dle 70 profesional 14986 din +-1,5mm ,meri duzinu od 0 do 70 m
ljubisa o wrote:znaci od dimenzije se oduzima visina libele,kakav je za rukovanje ,mislim dali je komplikovano sa njim raditi.gledao sam i onaj model dle 70 profesional 14986 din +-1,5mm ,meri duzinu od 0 do 70 m
Prijatelju, ako imaš novca i šta da meriš: kupuj! Ekstra je za rukovanje, a ima i neke praktične ugrađene funkcije. Skini sa neta uputstvo za upotrebu, pa vidi detalje.