laserski merac dimenzija

Razgovori o radu sa ivericom, tehnike, materijali i ostalo
Post Reply
ljubisa o
Samostalni majstor

laserski merac dimenzija

Post by ljubisa o »

Dali je neko imao iskustva sa ovim meracem laserskim,i dali bi se on mogao koristiti za uzimanje dimenzija u prostoru po kojim bi se kasnije izradila krojna lista za namestaj od iverice ,npr americki plakar.
Rad je molitva.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Neznam na koji način misliš da bi ti kasnije koristio ali sam ima jedno iskustvo kad mi je došao majstor uzeti mjere za prozore i vrata pa je mjerio sa laserskim metrom i stvarčica je**no dobro radi uima dvije mjere i odmah ti na monitoru piše točna mjera npr. 155,7x133.2 jest da je njegov bio od firme Hilti vjeruj da me svrbi u đepu nekoliko eurića uzeo bih ga bez razmišljanja.
Čovijek sniva a Bog realizira!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Ja imam Bosch 50, plavi :) . Å ta reći? Vredi svaku paru. Vrlo precizno meri i vrlo je upotrebljiva stvarčica. (U slobodno vreme merim klincima visinu tako što merim rastojanje od temena do plafona ;) )
ljubisa o
Samostalni majstor

Post by ljubisa o »

Hvala na odgovorima odmah ste me ubedili jer sam bio u dilemi dali je za moju upotrebu ili ne,koliko je placen taj boschov plavi ,jer bas sam sada kupio aku li jonski boschov zasarafljivac GSR 10,8 V vec tri dana radim sa njim ne mogu da istrosim fabricko punjenje,placen je 150 eura zadovoljan sam .Verovatno je i taj merac dobar .
Rad je molitva.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

koliko je placen taj boschov plavi
Plavi Bosch DLE 50 je oko 150 EUR, bez PDV. Ima Bosch i zelenu varijantu, ali o njoj ne znam ništa.
Pažnja: pojavio se novi plavi model: DLE 70 koji je malo poboljšana verzija DLE 50.
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

metabo wrote:Ja imam Bosch 50, plavi :) . Å ta reći? Vredi svaku paru. Vrlo precizno meri i vrlo je upotrebljiva stvarčica.
Slazem se, imamo ga i mi od skora... sjajno radi posao, metar samo ponekad treba.
metabo wrote:(U slobodno vreme merim klincima visinu tako što merim rastojanje od temena do plafona ;) )
Visina plafona ti je svuda ista? :P
Last edited by boggy on 03 Nov 2008 10:09, edited 1 time in total.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Visina plafona ti je svuda ista?
Ne, koristim funkciju oduzimanja. Prvo izmerim pod-plafon, zatim postavim klinca/klinku na to mesto pa izmerim teme-plafon i pritisnem funkciju "minus".
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

metabo wrote:
Visina plafona ti je svuda ista?
Ne, koristim funkciju oduzimanja. Prvo izmerim pod-plafon, zatim postavim klinca/klinku na to mesto pa izmerim teme-plafon i pritisnem funkciju "minus".
ISKUSNO!!! :)
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

ISKUSNO!!!
Ima tu i jedan amandman :)
Da bih obezbedio strogo pravi ugao, ispod merača stavljam libelu. Dakle libela na pod i/ili teme i na nju merač.
Visina libele se potire prilikom oduzimanja vrednosti! ;)
ljubisa o
Samostalni majstor

Post by ljubisa o »

znaci od dimenzije se oduzima visina libele,kakav je za rukovanje ,mislim dali je komplikovano sa njim raditi.gledao sam i onaj model dle 70 profesional 14986 din +-1,5mm ,meri duzinu od 0 do 70 m
Rad je molitva.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

ljubisa o wrote:znaci od dimenzije se oduzima visina libele,kakav je za rukovanje ,mislim dali je komplikovano sa njim raditi.gledao sam i onaj model dle 70 profesional 14986 din +-1,5mm ,meri duzinu od 0 do 70 m
Prijatelju, ako imaš novca i šta da meriš: kupuj! Ekstra je za rukovanje, a ima i neke praktične ugrađene funkcije. Skini sa neta uputstvo za upotrebu, pa vidi detalje.
ljubisa o
Samostalni majstor

Post by ljubisa o »

gde mogu to upustvo da skinem ,molim te ako znas neki link koji bi mi preporucio.
Rad je molitva.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

ljubisa o wrote:gde mogu to upustvo da skinem ,molim te ako znas neki link koji bi mi preporucio.
http://www.bosch-pt.com/boptmanuals/rs/ ... 9C267.s035?

otkucaj DLE 50 ili DLE 70 u polju za pretragu.
Post Reply