freza

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
hkruno
Precizni šegrt

freza

Post by hkruno »

poz majstori,imam pitanje u vezi velike freze,da li neko stavlja list od cilkulara umesto glodala,mislim od pravog cilkulara a ne testerasto glodalo,i ako neko koristi i radi to na kolko stavlja ortaja list.ja bi stavljao dva u pru lista sa razmakom pa me interesuju ovi podaci
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

na svakoj testeri pise max broj obrtaja.:) sto znaci da je dozvoljeno u tim granicama.

ja sam to radio bez problema :stolt:

p.s. testeri je svejedno da li se okrece vertikalno ili horizontalno
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

i ja sam stavljao mnogo puta naravno bez problema samo je bitno da znas broj obrtaja frezera a na samoj testeri naravno pise njen maksimum
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

tu se jedini problem javlja ako je telo testere tanko(manje od 2.2mm) tad testera moze da leluja a to nije dobro,i druga stvar je sto ju ne drze

pakne kao na cirkularu vec caure od osovine frezera ....i tako....
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
hkruno
Precizni šegrt

Post by hkruno »

dobro sto se tice debljine lista itd to nije problem profi listovi 3,2 .mene je samo interesovalo to sto stoji horinzontalno da li zna biti problema i to sto kazes singer nedrzi list pakne nego caure,hvala vam na odgovorima
saša
Majstor stolar

Post by saša »

Obavezno ubaci pakne pogotovo ako je list veći. Postoji proračun i za dimenzije pakni. Opasno je tj. suludo je list od 250 mm npr stezati samo čaurama.
Last edited by saša on 17 Aug 2015 17:43, edited 1 time in total.
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
Post Reply