Bilo je malo lutanja, dok sam doterao testeru da bude pristojna. Ima jos da se radi, al sad je barem razvrnuta kako treba i mogu lepo da je podesim da stoji pod 90 u odnosu na ram.
Jos nisam bas siguran dal je bolje da je vucem ili da guram. Definitivno bi trebalo povecati grudni ugao zuba (sad je jako mali, mozda cak i 0 nisam merio), al to ce morati da saceka.
Najveci problem ustvari predstavlja kako stegnuti trupac, posto je okrugao i neravan, pa bezi na sve strane. Moracu il da izmislim nesto, il da istrazujem kako se to nekada radilo.
No veceras sam seckao neke dascice, koje bi jednog dana trebalo da postanu korice za noz. I zaista me zanimalo koliko ustvari ode na ciscenje posle rezanja. Fakat, ovo su jako male dascice, ali...
Debljina letvice pre rezanja je bila 23.6mm.Sam rez je 0.8mm

Kad se pogleda i na fotografiji, neravnine od rezanja deluju prilicno duboko. mada, kada se uporede sa cackalicom (koja je oko 2mm debela) i nije tako strasno.

I na kraju sve dovedeno u ravan i osmirglano.

Sad kad sastavim dascice i izmerim im ukupnu debljinu, ona je 22.3mm
To ce reci da je od ukupne debljine 23.6, 0.8 otislo na rez, tj. ostalo je 22.8, a na ravnanje je otislo 0.5mm racunajuci obe dascice.
Slazem se, dascice su zaista male i naravno da tu otpada manje. Al i rucna testera sece ipak neravnije od banseka.
Ne znam, videcemo kad krenem da ravnam ovu sto sam isekao iz trupca.