Haube za otprasivanje prasine i piljevine
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
Haube za otprasivanje prasine i piljevine
Pre svega hteo bih da podelim sa vama slike moje kombinovane masine sa 5 operacija nove doduse polovne masine,ali za moje potrebe i vise nego zadovoljavajuce.Pored masina kupio sam i potpuno nov otprasivac firme Jela stil Vrnjacka Banja model jsl1500 sa motorom 2.2 kw i protokom vazduha 2500m3/h sa 4 usisa.E sad pitanje je sledece.Masina je rucne izrade, ali izradjena bas kvalitetno bar po mojim kriterijumima,te nema haube za otprasivanje tj, usisne izvode na koje idu creva.Da li bi mogli da mi predlozite neka resenja obzirom da nije po standardima sto se kaze.Slede slike.
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
Ovo je link do galerije slika mojih masina
http://postimg.org/gallery/va6pjjxe/
Problematicno mi je kako da resim otprasivanje masine,a da pritom mogu da koristim cirkular abrihter i diht.I kako bih mogao da resim to ispod cirkulara obzirom da se ploca dize i spusta a sam list testere tj osovina stoji fiksno i dolazi skoro do same nosece konstrukcije ploce cirkulara.Sve se lepo vidi na.slikama.Znaci najbitnije bi mi bilo da resim cirkular a da pritom mogu da menjam samu dubinu reza.Neko konkretno resenje bi.bilo.od.koristi.Hvala.
http://postimg.org/gallery/va6pjjxe/
Problematicno mi je kako da resim otprasivanje masine,a da pritom mogu da koristim cirkular abrihter i diht.I kako bih mogao da resim to ispod cirkulara obzirom da se ploca dize i spusta a sam list testere tj osovina stoji fiksno i dolazi skoro do same nosece konstrukcije ploce cirkulara.Sve se lepo vidi na.slikama.Znaci najbitnije bi mi bilo da resim cirkular a da pritom mogu da menjam samu dubinu reza.Neko konkretno resenje bi.bilo.od.koristi.Hvala.
Last edited by StolarBastovan on 22 May 2015 22:56, edited 1 time in total.
moj ti je savet(ako ti je masina ok)da napravis kompletan OKLOP da se ne vide ni kaisi ni ostalo a onda radi usisavanje,jer je masina jako ne bezbedna u ovoj varijanti a i usisavanje nema "cug"jer je sve otvoreno....
p.s. nije dobro da piljevina i prasina pada po motorima,kaisevima i lezajevima

Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
:prsgore:singer wrote:moj ti je savet(ako ti je masina ok)da napravis kompletan OKLOP da se ne vide ni kaisi ni ostalo a onda radi usisavanje,jer je masina jako ne bezbedna u ovoj varijanti a i usisavanje nema "cug"jer je sve otvoreno....
Ja sam tek kasnije vidio slike masine!
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
Ja sam masinom generalno prezadovoljan,4kw masivna stabilna(cirkular,frezer,abrihter,diht i busilica sa kolicima za stuc koja nisu montirana)Ima sminkanja na njoj svestan sam,ali zbog toga sam i ovde.Nadam se nekom dobrom predlogu.😊 Masina ce inace da stancuje kosnice i neki bastenski namestaj.
Last edited by StolarBastovan on 25 Oct 2015 12:40, edited 1 time in total.
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
Tesko da neko moze da ti da neki konkretan predlog gledajuci samo slike. Ipak za to treba uzivo "3D" uvid.
Jednostavno treba da napravis nekakav oklop od lima ispod lista.
E sad, posto se tebi ploca podize, ne znam dal je to podizanje ograniceno ili se u nekoj normalnoj situaciji, to jest kada koristis abrihter ili diht, ploca podize skroz.
Ako je ovo prvo onda je resenje relativno prosto, to jest napravis oklop koji ce na strani gde je osovina imati zarez da osovina prodje i da je oklop ne zakaci kada se ploca maksimalno podigne. Oklop vezes za plocu sa donje strane, na nejmu se napravi cevka na koju ide crevo, sve to ti uradi limar.
Ako je drugo to jest ploca se podize skroz, onda jedino sto mi pada napamet je isti takav oklop, al sada iz dva dela. Jedan koji ce biti fiksiran recimo negde bocno u okolini nosaca lezajeva, tako da bude nepomican u odnosu na list, i drugi koji ce ulaziti u njega, a biti vezan za plocu i imati isto zarez samo sada dovoljno dubok da ne zakaci osovinu kada je sto do kraja spusten..
Jednostavno treba da napravis nekakav oklop od lima ispod lista.
E sad, posto se tebi ploca podize, ne znam dal je to podizanje ograniceno ili se u nekoj normalnoj situaciji, to jest kada koristis abrihter ili diht, ploca podize skroz.
Ako je ovo prvo onda je resenje relativno prosto, to jest napravis oklop koji ce na strani gde je osovina imati zarez da osovina prodje i da je oklop ne zakaci kada se ploca maksimalno podigne. Oklop vezes za plocu sa donje strane, na nejmu se napravi cevka na koju ide crevo, sve to ti uradi limar.
Ako je drugo to jest ploca se podize skroz, onda jedino sto mi pada napamet je isti takav oklop, al sada iz dva dela. Jedan koji ce biti fiksiran recimo negde bocno u okolini nosaca lezajeva, tako da bude nepomican u odnosu na list, i drugi koji ce ulaziti u njega, a biti vezan za plocu i imati isto zarez samo sada dovoljno dubok da ne zakaci osovinu kada je sto do kraja spusten..
- StolarBastovan
- Pred-majstorsko zvanje
Ovo drugo resenje mislim da je primenljivije u mom slucaju.Testera koju koristim,a koja mi knap staje u masinu je fi 350 i tu nastaje problem jer mi bas malo,mesta ostaje za izvod.Vidi se na slikama da je jako blizu glava frezera i sama noseca konstrukcija ploce cirkulara.Gde je inace najproduktivnije staviti usis,tj crevo?
Da li postoji mogucnost da diht i abrihter koristim istovremeno,tj.u razmacima od par sekundi a da uspesno napravim otprasivanje,ili jednostavno moram da radim u serijama i da naizmenicno montiram haube?Kako se resava otprasivanje na tracnim slajfericama.Danas sam napravio malu tracnu slajfericu tuzine 80 cm radnog dela,te planiram i nju da montiram na otprasivac.
Da li postoji mogucnost da diht i abrihter koristim istovremeno,tj.u razmacima od par sekundi a da uspesno napravim otprasivanje,ili jednostavno moram da radim u serijama i da naizmenicno montiram haube?Kako se resava otprasivanje na tracnim slajfericama.Danas sam napravio malu tracnu slajfericu tuzine 80 cm radnog dela,te planiram i nju da montiram na otprasivac.