dobro ti se cini,na tim slikama su skinute vodjice skinuo da razradim,ocistrim i podmazem .naravno vratio sam ihфеникс wrote:Мало ти помутне оне слике на другојстрани па ми се можда само чини (а чини ми се да ми се не чини :butter:)да на машини нема вођица за тестеру. Иодмах тестера црта Дринуstari dud wrote:ali krivuda
BANSEK Gubisch Liegnitz 900mm. vase misljenje,saveti,iskustva i td..
Ð екао бих (да не кажем опет "чини ми се" :ongel:) да је на доњем поколопцу точка са леве стране ослонац за заштитник преко тестере па би ваљало да га запослиш - да направиш заштитник.
Тестера уме да пукне и ничим изазвана а тада није лепо бити јојна путу
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
ima ima poklopac stavio sam odmah posle tog slikanja.феникс wrote:Ð екао бих (да не кажем опет "чини ми се" :ongel:) да је на доњем поколопцу точка са леве стране ослонац за заштитник преко тестере па би ваљало да га запослиш - да направиш заштитник.
ljudi pomagajte. na 300m od moje kuce leze sine 10god koje se ne koriste a nisam ni znao da su tu.svratm juce slucajno do coveka i vidim sine.12m duge sa kolicima od 4m.pitam ga dal bi prodao i iz prve cica kaze bi,100 evr.naravno pristao sam odmah. sine su od masivnih cevi od prilike f12.ili f10.sirine oko 70cm.racunam jedan tockic onakav kosta oko 900din a ima 8 tocka na kolicima,samo tockove da kupim i onaj lim na kolicima je 100evr.a gotova stvar samo imam dorade oko stubica da prilagodim visinu za moj bansek.ali trebam pomoc od vas da mi kazete kako funkcionisu te sine sa jednim kolicima?posto mi se mnogo svideo sistem sa duplim kolicima te sam takve i poceo da pravim.nisam razmisljao o ovim sinama sa jednom trakom tj.jednim kolicima a eto ukazala mi se prilika da uzmem takve.koje su mane i prednosti tj koja je razlika u praksi izmedju ovih sto sam poceo da pravim i ove sto cu uzeti? osim sto ove kostaju 100evr a ove sto sam poceo da pravim ce kostati oko 500evr. za ovaj metar je otislo 3750 din materijala i pola kile elektroda znaci 4000din kosta 1m.a kolica dupla od 2m kostaju oko 15000din materijala
Zdravo ljidi,evo da se ubacim i ja malo u ovu diskusiju oko ovog banseka,posto se i sam patim vec godinama da od banseka napravim pilanu ili ti strigaru za rezanje trupaca.Bansek ti je ekstra prava masina,i moj je slican marke Kirhner,i imao sam ovakav sitem sina visokih,dakle to je dobro za razrezivanje dasaka na sirinu ili za rezanje nekih tanjih oblica,ali veruj mi da ce ti vremenom potrebe rasti i pozeleces da iseces neki trupac od 40 i vise cm a to sa ovakvim modelom kolica i sina teko ce ti biti izvodljivo,to su tu vibracije cuda muda,cevi se uvijaju,krive a to se nevidi golim okom,pa onda nastaje kriv rez,daska tanja ili deblja na krajevima pa i na sredini i td...sto znaci docice ti neki covek da mu nesto iseces a ubice te sram,i ima da se pojedes ziv sto si to prihvatao.
slikacu ja moj Bansek i kolica i ubacicu slike pa da pogledas,jos je u fazi radova ali je napravljeno ljudski sto bi rekli,a i da se ne lazemo kosta,danas je sve skupo pogotovo gvozdje,pa onda strugarska obrada,pa betonaza i td,a o sopstvenom radu da ne pricamo i danima ili mesecima ulozenim u to,ali jbga mora tako