Patrone

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
singer
Glavni moler
Glavni moler

Patrone

Post by singer »

Da li neko zna gde u Srbiji,pozeljno NS i BG ,moze da se kupe patrone ABS plastike za pistolj(kao sa slike)(treba mi za branik od kola)

https://www.kupindo.com/Lemilice/207336 ... trona-Novo
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

ima u woby u raznim bojama... ali ako lepis branik, bolje ti je da uradis sa adezivom "Akfix"610, ovde sam ga i preporucio u jednoj temi, drzi mnogo jace nego ta plastika.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ajd sad jos jednom obratite paznju sta je covek pitao :)

>>ABS<< plastika

boja je najmanje vazna.

Davno sam to gledao, i ne mogu vise da se setim, ali cini mi se da nije bilo patrona za lepljenje za ovakav pistolj za ABS, ali da je bilo sipki za varenje.

Palo mi je u medjuvremenu napamet da probas jos nesto: rastopi otpadne parcice ABS plastike u malo acetona (nemoj da maznjavas aceton od zene, ti kozmeticarski vise nisu ni za k... svrati u apoteku i tamo kupi pravi aceton).
Treba bas malo acetona, recimo zapreminski oko pola od zapremine ABS-a koji ces rastvoriti, i treba prilicno vremena da ga rastvori. Sipas u neku staklenu teglicu i zatvoris poklopcem, da ne bi aceton izvetreo pre nego sto se plastika rastopi.
Na kraju treba da bude otprilike gustine paste za zube.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Na slici koju je singer okacio je patrona EVA (Ethylene Vinyl Acetate).
Ako ti one trebaju, pusti sms da ti posaljem. Imam raznih :)
mbole ti je dao dobru ideju. Drugo resenje bi bio epoxid.
IvanR
Majstor početnik

Post by IvanR »

Evo plasticnih elektroda o kojima mbole prica (nisu ABS ali su za branike, ima i video dole ispod opisa): https://www.kupindo.com/Pribor-za-zavar ... astike-P-E a ovi imaju i ABS http://www.boid-plast.com/cenovnik.

Cini mi se da sam video negde skoro i epoxy bas za branike, mozda je tako lakse :)
Nemoj silom,uzmi veci cekic.
saša
Majstor stolar

Post by saša »

Moj komšija koji se time bavi odseče parče tog istog branika negde iznutra gde se ne vidi i to parče koristi za lepljenje istog branika ili eventualno parčiće od nekog drugog branika koji je napravljen od istog tipa plastike. Ne znam koliko ti treba?
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
-NIKOLA-
Majstor majstora

Post by -NIKOLA- »

Singer batko, probaj u Brico S na novom naselju, video sam da imaju više tipova tih patrona, mozda ima i to, a ako već ideš blizu ti je i uradi sam
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

hvala svima na informacijama-vidim svetlo na kraju tunela :):prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Mislis branik na kraju tunela? ;)
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

BR wrote:Mislis branik na kraju tunela? ;)
ипак је браник на крају кола :oskyldig:
а и на почетку :prs:
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
nlazovic
Majstor majstora

Post by nlazovic »

Taj pistolj za okrugle patrone je smejurija i sa njime mozes da zalepis samo neke sitnice koje nemaju veliko opterecenje. Sam kvalitet patrona je upitan u zavisnosti gde ih nabavljas. Recimo, te iz WobyHouse-a su se meni potpuno istopile (dobio sam jednu veliku patronu :) ) kada sam ih letos zaboravio u kolima. Neko je gore postavio sliku P/E patrona za plastiku. Te su prave za to sto tebi treba, samo ti nisu rekli da ti za to treba i odgovarajuci pistolj tj. fen koji kosta poprilicno. Bitna je kontrola temperature za svaki tip plastike koji koristis, a samo tog za branike ima jedno 7-8 tipova.

http://www.marcom-plast.rs/masine/triac-at

Iako je to najbolje resenje moze i da se zavrsi sa Body 2-komponentnim plastic kitom. Radio nekada jer je to jedino bilo dostupno i drzalo je ekstra.
Last edited by nlazovic on 11 Apr 2015 08:36, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Ma te iz WH su budalestina-patrone i lepak za novogodisnje ukrase i ostale zajebancije...

meni trebaju ti flahovi za topljenje.:prsgore:
Zuba1970
Precizni šegrt

Post by Zuba1970 »

Ajd da se nadovezem. Koji el pistolj za lepljenje preporucujete za kucnu varijantu? Da li mozda ovako nesto http://www.winwin.rs/pistolj-za-vruce-l ... 74789.html ili mozda jace? Odmah da napomenem ne trazim one profi od nekoliko hiljada dinara.
Post Reply