Nov sam sa radom Elektropneumatskim cekicem
Nov sam sa radom Elektropneumatskim cekicem
Drustvo danas pazarih Makitu HR2610 SDS burgije za beton , htedoh da uzmem Makitinu mast ali me posavetovase
Da to neuradim jer je previse skupa naspram gramaze , vec da uzmem
Umesto nje Grafitnu mast . Sada sam u dilemi pa da pitam vas sta uraditi
I na koju mast potrositi pare , nadam se da ce mi neki iskusni forumas objektivno
Odgovoriti . :forvonad:
Da to neuradim jer je previse skupa naspram gramaze , vec da uzmem
Umesto nje Grafitnu mast . Sada sam u dilemi pa da pitam vas sta uraditi
I na koju mast potrositi pare , nadam se da ce mi neki iskusni forumas objektivno
Odgovoriti . :forvonad:
Bum Bum
Najpre u profilu napises odakle si (polje lokacija, pravila foruma).
Strasno volimo da cim je nesto jeftinije, to proglasimo za idealno. Grafitna mast je dobra za brdo stvari, ali namenska je uvek bolja od univerzalne za tu neku konkretnu primenu. Ta mast se trosi u ekstra malim kolicinama, samo da prihvat burgije ne bude suv, a ne "zasljapano". Tako da bez obzira na malu gramazu, trajace jako dugo.
Recimo, ta mast treba da ne postane previse tecna na visokim temperaturama (ne bi poverovao koliko se ugreje od udaranja), da nece da se "razbucka" i opet postane previse tecno, pa usljiska pola bocnog zida. Itd, itd...
Strasno volimo da cim je nesto jeftinije, to proglasimo za idealno. Grafitna mast je dobra za brdo stvari, ali namenska je uvek bolja od univerzalne za tu neku konkretnu primenu. Ta mast se trosi u ekstra malim kolicinama, samo da prihvat burgije ne bude suv, a ne "zasljapano". Tako da bez obzira na malu gramazu, trajace jako dugo.
Recimo, ta mast treba da ne postane previse tecna na visokim temperaturama (ne bi poverovao koliko se ugreje od udaranja), da nece da se "razbucka" i opet postane previse tecno, pa usljiska pola bocnog zida. Itd, itd...
Hvala slazem se sa time jer sam uvek koristio originalne delove za sve alate , najbolje su mi se pokazali Borer Bleken deker iz neke 87 godine koji je i pokisao jednom na pljusku i jos radi hobi serija plavo crna , i brusilica vecini ovdasnjih ljudi nepoznata a rec je o profesionalnoj masini marke Fein iz Nemacke ali nazalost moze da se nabavi samo na zapadu ja sam moju dobio iz Nemacke .
Bum Bum
- ZASto
- Pred-majstorsko zvanje
Pošto se na prostorima gde se trenutno nalazim bakćem i održavanjem ručnih alata, kod elektropneumatskih čekića je veoma bitno da SDS prihvat i burgija ne budu suvi. Suvi futer ima drastično skraćen vek trajanja (ne pitaj me koliko sam futera na BOSCH GBH4-32 izmenjao do sada).
Kao što je i @mbole napisao, ta mastg treba da ostane postojana i na visokim temperaturama što kojekakvi "margarini", LIS-ovi, grafiti,... nisu pošto se na povišenim tempera "razvodne" i iscure i sve oko sebe samo ušljapkaju.
"Majstore" iz Belanovića sledeći put slobodno oteraj u Q..(Qruz), kod prvog servisa zbog pogrečnog maziva bi te napljuvali na dobro jutro.
BOSCH za svoje elektropneumatske čekiće preporučuje, zavisno od sklopa, 3 ili 4 različita maziva/ulja.
Kao što je i @mbole napisao, ta mastg treba da ostane postojana i na visokim temperaturama što kojekakvi "margarini", LIS-ovi, grafiti,... nisu pošto se na povišenim tempera "razvodne" i iscure i sve oko sebe samo ušljapkaju.
"Majstore" iz Belanovića sledeći put slobodno oteraj u Q..(Qruz), kod prvog servisa zbog pogrečnog maziva bi te napljuvali na dobro jutro.
BOSCH za svoje elektropneumatske čekiće preporučuje, zavisno od sklopa, 3 ili 4 različita maziva/ulja.
Make no mistake between my personality and my attitude.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.
My personality is who I am.
My attitude depends on who you are.
- miloscale
- Majstor majstora
fein je vrhunska marka profi alat ja sam imao njihovu polirku staru mnogo godina drugar koji se bavi bravarijom radi ograde od prohrama sve uglavnom koristi feinZASto wrote:Pošto se na prostorima gde se trenutno nalazim bakćem i održavanjem ručnih alata, kod elektropneumatskih čekića je veoma bitno da SDS prihvat i burgija ne budu suvi. Suvi futer ima drastično skraćen vek trajanja (ne pitaj me koliko sam futera na BOSCH GBH4-32 izmenjao do sada).
mada stvarno malo ljudi zna za njega
Fein je nepoznat sirokim masama. Majstori i te kako znaju za njega. Recimo ovde na stolarskom forumu, iako fein koliko znam ne pravi stolarski alat (tipa cirkulara, glodalice...), ces na trazenju dobiti 4 stranice tema u kojima se pominje.
Slicno je sa svim ostalim "top" markama, tipa Mafell, Festo, Martin...
- miloscale
- Majstor majstora
i ja koliko znam nepravi stolarske alate ali zato brusilice polirke su sam vrh od alata nezna da stanembole wrote:Fein je nepoznat sirokim masama. Majstori i te kako znaju za njega. Recimo ovde na stolarskom forumu, iako fein koliko znam ne pravi stolarski alat (tipa cirkulara, glodalice...), ces na trazenju dobiti 4 stranice tema u kojima se pominje.
Hvala vam puno prijatelji dragi , na savetima za Dobro jutro Ha Ha Ha uzimam Makitinu mast i kraj price a dali ko sto se tice Feinovih polovnjaka ima iskustva nasao sam malu 125icu od 1200W za 90 evrica na kupujem prodajem ili tako dobru stvar uzimati samo novu jer pride imam Makitu GA 5030 720W .
Bum Bum
- miloscale
- Majstor majstora
polovnjak je uvek mac sa dve ostrice nekad kupis odlican alat nekad zali bog bacene pare nikad se nezna kopis i novo pa se desi da vrisnestedmark wrote:Hvala vam puno prijatelji dragi , na savetima za Dobro jutro Ha Ha Ha uzimam Makitinu mast i kraj price a dali ko sto se tice Feinovih polovnjaka ima iskustva nasao sam malu 125icu od 1200W za 90 evrica na kupujem prodajem ili tako dobru stvar uzimati samo novu jer pride imam Makitu GA 5030 720W .
Да ли је крајприче или није - одлучују админи (закључавањем теме) па ћу и ја да напишем коју.stedmark wrote:uzimam Makitinu mast i kraj price
Твоје је право да трошиш твоје паре како хоћеш. Сам си рекао да ти је скупа та маст.
Ð азмисли о томе да се ту ставља танак слојмасти и о неком прскању свуда около нема могућности.
Узгред не верујем да ћеш радити сатима непрекидно па да се машина усија, а и ако толико радиш то је онда у простору где и није толико битно ако негде капне кап масти.
Правио сам хотеле у околини Сочија пре 35 година и четири године су Хилти машине радила свакодневно сатима и нису се буниле што смо ту стављали неку руску најобичнију маст из оближње продавнице.
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad: