Ekoloske boje

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
hak1
Majstor majstora

Post by hak1 »

Singer koji izolator? ovamo nema da se kupi na vodenoj bazi. Samo za PU lakove.
Presmirglano je sve dobro, a i strane koje nijesu dirane isto se najeze.
Last edited by hak1 on 27 Jun 2014 10:45, edited 1 time in total.
Kad se spava, spavam. Kad se jede, jedem. Kad se radi, ne smetam.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

izolator postoji za sve vrste premaza,pitaj kod svog dobavljaca ,mora da ima komplet ponudu

izolator zapunjava pore i ostvaruje spoj izmedju supstrata i osnovne :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
hak1
Majstor majstora

Post by hak1 »

E moj Singer, ovamo dobavljac vedenih boja ima samo jednu vrstu sjaja, a ne da ima izolator. On trazi da mu ja razgranam posa da bi on nabavio kompletnu ponudu vodenih lakova. to ti je CG.
Treba da zavrsimo nekoliko uzoraka djecijih soba, i kupac trazi iskljucivo vodeni eko lak.
Ovamo da ja znam jedino Sasa koristi, i to bezbojni za namjestaj.
Bio sam u Cacak kod distributera za Sayerlack, i oni su me ubijedili da nije dobar za MDF, vec samo za drvo.
Treba ubrzo da idem u BG kod Boze u Beoikla oni imaju neke lakove, za MDF. Ali to mi je kasno za ove uzorke.
Zato sam i mislio da mi nesto lakirer improvizuje. One se razumije samo u PU lakove.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

u sustini vodeni i nije za mdf ali moze da radi s njim,ima vise posla oko pripreme i smirglanja (nije za rad u zimskim uslovima)

Sayerlack ga ima ,koristio sam ,ako ti bas treba oznaka moram da iskopam po fijokama u radionici
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
hak1
Majstor majstora

Post by hak1 »

Hvala singer, vidim i ja da ima bas dosta da se smirgla, kada budes mogao posalji oznaku ako nadjes, da podjem ponovo u Cacak, kod distributere, jer oni sami kazu da niko nije radio na MDF-u, tako da ne mogu nista reci.
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Kolege, ako vam je dostupna Caparolova linija Capacryl, slobodno je koristite za MDF, direktno, bez predpremaza, u dva ili tri sloja, razmak između dva premaza 12 sati. Za posebne picajzle tu je i Isogrund. Ako u vašoj okolini ovaj lak nije dostupan, zajebite stolariju i postanite zastupnik. http://www.opremotehna.hr/pdf/lakovi/PU_Gloss_Satin.pdf
Last edited by BILJEŽNIK on 27 Jun 2014 17:24, edited 1 time in total.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Imas na njihovom sajtu pdf: http://www.drvo-art.com/www/documents/

preuzmi fajl:
1340012094SAYERLACK_uputstva_sr.pdf

i u njemu nadji "vodeni lakovi za namesta" i tamo imaju 2 podloge, za obe pise da su i za MDF.

Prvu ruku nabaci samo malo umesto izolatora, pa kad se osusi, posle jedno sat vremena osmirglaj, pa onda nabacuj deblje slojeve gde je potrebno. Kupi belu podlogu.
hak1
Majstor majstora

Post by hak1 »

Hvala na odgovorima.
Potraziti cu Capacryl.
Bio sam kod ovih u drvo art iz CAcka, i ubijedila me je neka zana, koja je glavna za prodaju boja, da ne moze sa njihovim bojama da se lakira MDF. Idem sledece nedelje u Srbiju, i svratiti cu ponovo kod njih, .
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

proveri prvo telefonom da li imaju osnovne lakove sa tim oznakama iz prospekta, da ne ides dzabe. Ako imaju neke druge vrste, pitaj pod koje su im oznake pa pogledaj u pdf. Mada i da izlakiras sa PU nema vizuelne razlike, osim sto treba par dana da ispari razredjivac, da ne smrdi.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

a posle moze i da se lize i zvace i nista nece biti (kad hemija odradi) :happy:
baobab
Brzi dodavač alata

Post by baobab »

Pozdrav ljudi,

Ovih dana i ja treba da prefarbam jednu tablu MDF (200x70x2.8) koja će služiti kao radni sto za dva računara.

Treba savet oko eko-farbe i podloge? Farbaću u belo (mat).

Još jedna stvar, pročitao sam i tutorijal o farbanju i moram da pitam, u čemu je fora sa šmirglanjem? Ova moja tabla je skroz glatka, čini mi se, ako je budem šmirglao samo ću da je upropastim :D

Pozdrav
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

glatka jeste ali samo odozgore a kantovi ili ti ova debljina od 28mm mora te se smirgla pre farbaja jer ako nije osmirglano nece da se ofarba jer mnogo upija a realno za tu namenu po meni ti je bolje da farbas PU bojom nego vodenom
baobab
Brzi dodavač alata

Post by baobab »

Hvala miloscale, šmirglanje mi dakle ne gine ;)
Å ta misliš o Capacryl bojama na mdf-u?
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Davno je trazeno al moze nekome da zatreba.
Vodene lakove za drvo i MDF mozete pronaci na sledecem sajtu:
http://scala.rs/index.php?option=com_co ... Itemid=301

Ja dobio probna pakovanja, isprobao danas i zadovoljan sam postignutim rezultatima.
Post Reply