IZRADA VRATA

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
drvodeljac
Majstor početnik

IZRADA VRATA

Post by drvodeljac »

Pozdrav svima, majstorima , segrtima i ostalim koji citaju ovaj forum. Naime hteo sam da pitam nesto, imam tzv casasto glodalo sa kojim se radi profil i kontra profil, tj profil radi u jednom prolazu jer je iz jednod dela. E sve to ide dobro ali je problem kada se trebaju napraviti vrata koja imaju staklo, sta treba uraditi u tom slucaju?
Draggan
Precizni šegrt

Post by Draggan »

Onda na tom polju gde ti ide staklo odseces fiksnu lajsnu, mozes i kad sklopis vrata pa rucnim frezerom, a lajsne napravis posebno i naravno ubacis staklo pa ukucas lajsne.
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

obratis paznju na debljinu stakla da bi lepo uklopio lajsnu.........a lajsne po uglovima spajas tako sto ih seces gerom pod 45 atepeni...bar ja tako radim na poslu
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

Da, ali prethodno moram da uklonim jednu stranu profila, kako to radite, ja sam pre sklapanja to radio na velokom frezeru, a onda naravno lajsne druge napravim i prikucam
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

lakse ti je da sklopis vrata i onda rucnim frezerom glodalo za falcovanje skines deo profila gde ce da ide staklo
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

A kako pravite lajsne za vrata kao na slici, mislim na one skroz gore?Image
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

Jel hoce neko da mi objasni kako se prave ove krive lajsne?
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

drvodeljac wrote:A kako pravite lajsne za vrata kao na slici, mislim na one skroz gore?[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/1283_ulazna-drvena-vrata-stokom-slika-7052972.jpg[/url]
napravis sablon koj oblik hoces ja bar tako radim na velikom frezeru hroner za vrata i lager obradak iseces na bansek na priblixni oblik spojis ga sa sablonom i sablon ide po lageru i kopira ti na obradak
drvodeljac
Majstor početnik

Post by drvodeljac »

OK, jel tako obradis obe strane lajsne, pa onda treba na isti nacin uraditi profil? Pa falc na lajsni, jel i to na velikom frezeru? Ja se izvinjavam , mozda sam malo i dosadan, ali me zanima ta tehnologija , hvala na pomoci
Post Reply