Pozdrav svima, majstorima , segrtima i ostalim koji citaju ovaj forum. Naime hteo sam da pitam nesto, imam tzv casasto glodalo sa kojim se radi profil i kontra profil, tj profil radi u jednom prolazu jer je iz jednod dela. E sve to ide dobro ali je problem kada se trebaju napraviti vrata koja imaju staklo, sta treba uraditi u tom slucaju?
Onda na tom polju gde ti ide staklo odseces fiksnu lajsnu, mozes i kad sklopis vrata pa rucnim frezerom, a lajsne napravis posebno i naravno ubacis staklo pa ukucas lajsne.
obratis paznju na debljinu stakla da bi lepo uklopio lajsnu.........a lajsne po uglovima spajas tako sto ih seces gerom pod 45 atepeni...bar ja tako radim na poslu
Da, ali prethodno moram da uklonim jednu stranu profila, kako to radite, ja sam pre sklapanja to radio na velokom frezeru, a onda naravno lajsne druge napravim i prikucam
napravis sablon koj oblik hoces ja bar tako radim na velikom frezeru hroner za vrata i lager obradak iseces na bansek na priblixni oblik spojis ga sa sablonom i sablon ide po lageru i kopira ti na obradak
OK, jel tako obradis obe strane lajsne, pa onda treba na isti nacin uraditi profil? Pa falc na lajsni, jel i to na velikom frezeru? Ja se izvinjavam , mozda sam malo i dosadan, ali me zanima ta tehnologija , hvala na pomoci