Holzmann K 5 320

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ti onda odvoji koju kunicu vise pa kupi SCM,MARTIN,GRIGGIO......:stolt::part:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
MR47
Precizni šegrt

Post by MR47 »

Mislim da ću morati,nisu ni euri kod nas strana valuta,ali u posljednje vrijeme svi to nekako dobro skrivaju.Ispričavam se ako sam koga uvrijedio,hvala svima na pomoći.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nisi uvredio nikoga, nego svi imamo vekovima stari problem: Srce hoce, al du*e klokoce :)
Pa kad nas neko podseti, tesko nam padne.

Nazalost, navikli smo se da unaokolo ima masina "za đabe", al nikako da se naviknemo da kolko kostaju tolko i vrede.
Ne moze "ono bez ono" sto bi rekli.
MR47
Precizni šegrt

Post by MR47 »

Slažem se ja s tobom, druže,ali cijena za SCM 2000 je 2000 eura,a za ovog holzmana i brdo lošijih strojeva je možda kojih 400 do 600 eura manja.Ali kad meni čovjek veli da kad abrihtuje fosnu da postavlja autodizalicu pod izlaznu ploču abrihtera,tako da se ploča ne savija!? Ili kad kroz diker izlazi obradak širine 150 mm,različitih dimenzija na sva četiri kuta? Mislim da su cijene strojevima dosta niske ovdje kod nas barem,koliko pratim,a mogle bi i još padati,jer u razgovorima sa starim stolarima niko od njih nema šegrta ni pripravnika.Å to se tiče građevinske stolarije,tu odavno drvo nema glavnu ulogu,jedino par entuzijasta što rade za svoj gušt krevete,stolove i poneku sitnicu od popravaka.S druge strane ide iverica sve više,a za to osim aku bušilice i još ponekog alata koji se da i posuditi druga mašina ne treba.
Post Reply