lakiranje oplemenjene iverice

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Nosi na kantiranje. Brže, lakše i jeftinije, tebi samo sada izgleda da nije tako. A možeš i sam kantirati, nije brže niti lakše, ali je još jeftinije.
Last edited by BILJEŽNIK on 06 Feb 2015 21:35, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Veruj mi kantovanje je brze od lakiranja.

Da bi to na bilo sta licilo, treba prvo prekitovati sve ivice. I to iz par puta, ne moze iz jednog cuga. Naravno sa smirglanjem posle svake ruke.
Onda maskiranje, po9sto ne zelis da ti farba zavrsi i na povrsini, a nema sanse da cetkom nesto jos ne zamazes.

Onda farbanje, opet iz bar dve ruke, a ako hoces da bude kako treba ima jos bar jedna osnovne pre toga.

Na kraju, ostace ti tragovi cetke, negde ce ti kanuti na patos/tepih, lepsa polovina ce biti ljuta na tebe narednih 15 dana zbog toga...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

sve si cuo :stolt:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
autokefal
Brzi dodavač alata

Post by autokefal »

Hvala svima na savetu. OK, probacu da sam okantujem jerbo ne mogu da rasklapam i nosim namestaj. Jel moze neki savet kako to da sam uradim...Cuo sam da treba kao da predjem peglom preko kant trake? Koju traku da kupim?
Last edited by autokefal on 11 Feb 2015 14:07, edited 1 time in total.
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

obicnu kant traku sa lepkom na sebi ima na svim stovaristima koje prodaju plocasti materijal u radnjama sa okovima
evo ti jedna firmakoja ima gde mozes da porucis http://www.kantex.ro/yu/index.php
a postupak kantovanja tebi najlakse peglom polako lepis tok nevidis da si rastopio lepak onda viskove skini skalperom i malo trljnes smirglom i to je to
evo ti i link kako odprilike to izgleda i kako se radi
Post Reply