Kupovina glodala preko interneta
Kupovina glodala preko interneta
Ima li neko iskustva, posebno preko rockler-a i timberlinetools-a?
Za koliko stiže, carina...
Za koliko stiže, carina...
Pozdrav,
Aleksandar Stojkov
Aleksandar Stojkov
Na zalost PayPal jos ne radi sa nama. A ka' ce ne znamo 
Koliko vidim i Rockler i Timberlinetools primaju Visa karticu i salju medjunarodne posiljke, a i drzava nam se nalazi na spisku (doduse jos uvek se vodi kako Yugoslavija), tako da tu ne bi trebalo da bude problema, barem sto se glodala tice.
Jedino koliko znam u USA koriste drugaciji to jest colovni standard za dosed glodala (valjda 1/2 i 1/4 cola).
Problematicni za slanje iz USA su hemijski proizvodi (zabranjeno slanje avionom), mada je to obicno naznaceno.
Sto se tice transporta, nisam narucivao od njih ali jesam od nekih drugih amerikanaca, i to je u principu kostalo reda 20-tak USD po posiljci. Naravno zavisi od velicine/tezine posiljke. Ovo su generalno bili mali paketi reda kilo do dva.
Carina je, koliko sam shvatio, zadnje vreme stvar srece (od kad su zbog Neckermana ukinuli oslobadjanje od carine za posiljke ispod 100EUR). Moze da se desi da ne platis nista, moze da se desi da platis 20%, a moze da se desi i da te oderu, pa to proslede spediteru, naplate sve moguce i nemoguce troskove, lezarine, carinske preglede... sto te onda izadje reda 100 i kusur EUR.

Koliko vidim i Rockler i Timberlinetools primaju Visa karticu i salju medjunarodne posiljke, a i drzava nam se nalazi na spisku (doduse jos uvek se vodi kako Yugoslavija), tako da tu ne bi trebalo da bude problema, barem sto se glodala tice.
Jedino koliko znam u USA koriste drugaciji to jest colovni standard za dosed glodala (valjda 1/2 i 1/4 cola).
Problematicni za slanje iz USA su hemijski proizvodi (zabranjeno slanje avionom), mada je to obicno naznaceno.
Sto se tice transporta, nisam narucivao od njih ali jesam od nekih drugih amerikanaca, i to je u principu kostalo reda 20-tak USD po posiljci. Naravno zavisi od velicine/tezine posiljke. Ovo su generalno bili mali paketi reda kilo do dva.
Carina je, koliko sam shvatio, zadnje vreme stvar srece (od kad su zbog Neckermana ukinuli oslobadjanje od carine za posiljke ispod 100EUR). Moze da se desi da ne platis nista, moze da se desi da platis 20%, a moze da se desi i da te oderu, pa to proslede spediteru, naplate sve moguce i nemoguce troskove, lezarine, carinske preglede... sto te onda izadje reda 100 i kusur EUR.
Koliko se secam nekih prica sa drugih foruma, tu je postojao i nekakav pravni problem, to jest neki od nasih zakona je blentav/zastareo/bas nas briga da ga menjamo/e ne moze to tako da se kupuje po inostranstvima...
Odnosno nije problem u PayPal-u, vec u nama.
E kako smo brzi, resicemo to vec negde do 2108, cim nas neko obavesti
Odnosno nije problem u PayPal-u, vec u nama.
E kako smo brzi, resicemo to vec negde do 2108, cim nas neko obavesti

Ja sam do skoro prodavao moju kombinirku Mio Standard. Cenio sam je oko 450 evra, toliko se krece, ima diht. Ima povremeno da se nadje takva masina po oglasima. Hteo sam da prodam pa da pravim neku po mojoj zamisli ali mi je problem prostora tako da sam odustao i od prodaje i od pravljenja jer mi se jedino takva mala masina uklapa u garazu kad uteram kola.
Velja
Velja
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
djagi dodzi u skoplju da proverimo zajedno ako mislis da tamo ima takvo nesto a kombinirka znaci cirkular+abrihter+diht+frez a moze i bez freza
Ivan u pravu si
Ivan u pravu si
Last edited by tisler on 17 Dec 2007 22:15, edited 1 time in total.
izvinite na moj slabi srpski jezik ali trudim se
djagi neznam kad si je kupio ali sad na bitpazaru osven rucnog alata neces drugo naci.
a od rucnog alata mi je dosta imam ga dovoljno,
Izmenio moderator:
Molim Vas da se uzdržite od politike, i stvari koje mogu da uvrede nekoga po verskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.
a od rucnog alata mi je dosta imam ga dovoljno,
Izmenio moderator:
Molim Vas da se uzdržite od politike, i stvari koje mogu da uvrede nekoga po verskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.
Last edited by mbole on 18 Dec 2007 20:15, edited 1 time in total.
izvinite na moj slabi srpski jezik ali trudim se
Razumeo sam te dobro i znam nasta mislis.Jeste da je cale 80 ih godina ne secam se tacno kupio masinu negde na Bitpazaru gde postoje livnice imajstori koji prave stolarske masine.Majstor koji je radio moju zove se Stojan.Ja nisam isao tamo ali cu sutra od caleta uzeti i adresu pa ti i to javljam.Stvarno sam zadovoljan masinom i vec dosta dugo radi i cale je radio sa njom.