Vrate za ormare

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
blazevski
Precizni šegrt

Vrate za ormare

Post by blazevski »

Pozdrav
Javljam se u vezi izrade vrate za americke plakare ili obicnih ormara od plocastih materijala 16 ili 18 mm oplemenete iverice .Moje pitanje na koji nacin se izraduje jedno krilo u dva dizajna na koji nacin je to uradeno .Znaci gornji deo i donji deo su isti dok je sredina druge boje ili drugi dezen kao sto sam dao na slici.
Puno pozdrava
Blazevski

Image
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Ne znam kako je u MK, ali u HR je prilikom naručivanja dovoljno navesti širinu i visinu svijetlog otvora, vrstu profila, broj polja i vrstu ispune. Vrata dobijem gotova ili u dijelovima ako mi je tako lakše prevesti ih. Moguće su razne kombinacije ispuna (npr. iveral + staklo, ogledalo, plexi...) Dakle, provjeri kod svog trgovca.
blazevski
Precizni šegrt

Post by blazevski »

Pozdrav

Da ne bi sada nagadao dali ima ili nema jer ne radim sa plocastim materijalima vec nesto sa drvetom ne bih znao dali se to nudi kod nas , mozda sam u gresci ali cu proveriti.Naveli ste da se to kod vas nudi i dobijate u delovima pa to sami sastavite kod kuce .Zanima me dali se mogu videti fotografije kako to sve izgleda pre nego se sastavi sama vrata ili gde se na netu moze videti. Inace ovo pitam jer trebam uraditi za kod kuce jedan plakar.Nadam se da sam obfasnio sto me zanima inace ovih dana cu da proverim sta se nudi kod nas .
Pozdrav
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Да се распиташ мало ко у околини има пресу па да ти он налепи фолију или фурнир по твојојжељи-
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

blazevski wrote:Pozdrav

Da ne bi sada nagadao dali ima ili nema jer ne radim sa plocastim materijalima vec nesto sa drvetom ne bih znao dali se to nudi kod nas , mozda sam u gresci ali cu proveriti.Naveli ste da se to kod vas nudi i dobijate u delovima pa to sami sastavite kod kuce .Zanima me dali se mogu videti fotografije kako to sve izgleda pre nego se sastavi sama vrata ili gde se na netu moze videti. Inace ovo pitam jer trebam uraditi za kod kuce jedan plakar.Nadam se da sam obfasnio sto me zanima inace ovih dana cu da proverim sta se nudi kod nas .
Pozdrav
Sastavljam sam samo ako mi je tako lakše zbog prijevoza, inače uzmem sastavljena vrata.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Kod nas u pravilu ljudi kupuju gotova klizna vrata u trgovini gdje kupuju iveral, no isto tako možeš kupiti aluminijske profile ,vodilice, kotačiće , te sam složiti klizna vrata, nije to nikakva nauka.
Moram pronaći negdje imam sheme sklapanja i mjera , no vjertojatno to ima na blum-ovoj ili sličnoj stranici okova .
Ja uglavnom vrata radim sam, a moj kolege kupuju gotova, nije neka ušteda u cijeni al me veseli da ih sam sklapam :)
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
blazevski
Precizni šegrt

Post by blazevski »

Pozdrav
Hvala na odgovorima . Prvo cu ovih dana proveriti da ne bi badava govorio inace ne bi bilo lose dobiti shema sklapanja kao sto je naveo Roppe.I zanima me kada je kuci sastavljas dali su sva delova skrojena to sastavljas u aluminske profile jedno iznad drugoga u jednoj ramki .da ne bi gnjavio zato sam trazio shemu da to vidim

Феникс
Да се распиташ мало ко у околини има пресу па да ти он налепи фолију или фурнир по твојојжељи-

Dali treba da se ukloni deo folije koje je naljepljen pa se na to mesto umetne novi dezen ili furnir

Pozdrav nadam se da nisam vam dosadio sa ovih moim diskusijama.
nuvolari
Šegrt

Post by nuvolari »

Mozes da proveris kod Starog okova, i kod Tamasa
blazevski
Precizni šegrt

Post by blazevski »

Pozdrav
Hvala svima na pomoc problem je resen sto se tice sistema sa aluminiumskih profila.Bio kod jednog prijatelja koji radi sa plocastih materijalima.Ali ostaje ono interesantno koji je pomenuo Ropee da se nalepi folija ili furnira ta ideja mi se najvise dopada .Raspitacu se .
Poseticu navedene radnje i jos jednom hvala
Post Reply