Makita 6413
Makita 6413
Eto da se pohvalim, sjela mi neka para pa se odlučio počasiti sa bušilicom
http://alatimilic.hr/shop/Makita-Busilica-6413
S obzirom da je sada na akciji cca 55eura (prije 100eura), definitivno best buy kupnja.
Rieč je o klasičnoj bušilici bez "čekić" mogučnosti sa dostatnih 450W, ali sa obzirom na veličinu (jako lijepo leži u ruci) i težinu 1,2kg. Meni osobno je potrebna za pravljenje predrupa za komfirmant i klasične iver vijke (radi se kuhinja), i rupa za pante, snage ima dovoljno i jako se lijepo vrti, naravno samo kvalitetne burgije i nema da ruka zaboli. Prije sam imao nekakvu Einhell iz Kauflanda za 20eura i to je neusporedivo, po završnoj obradi, težini i snazi, iako je Einhell 300W snažniji to se uopče ne primjeti u radu.
Inače sam oduvijek bio pobornik hoby alata ali čim sam primio prvi makita alat u ruku, polica se samo nadopunjuje a žena laže po pitanju cijene.
Imao sam priliku uzeti za sličnu cijenu maktec malo snažniju ali udarnu u kompletu sa koferom i nešto ono malo alata- što više služi kao navlakuša, ali ionako udarne bušilice tog ranga i nisu baš "udarne"
Tliko od mene...lijep pozdrav
http://alatimilic.hr/shop/Makita-Busilica-6413
S obzirom da je sada na akciji cca 55eura (prije 100eura), definitivno best buy kupnja.
Rieč je o klasičnoj bušilici bez "čekić" mogučnosti sa dostatnih 450W, ali sa obzirom na veličinu (jako lijepo leži u ruci) i težinu 1,2kg. Meni osobno je potrebna za pravljenje predrupa za komfirmant i klasične iver vijke (radi se kuhinja), i rupa za pante, snage ima dovoljno i jako se lijepo vrti, naravno samo kvalitetne burgije i nema da ruka zaboli. Prije sam imao nekakvu Einhell iz Kauflanda za 20eura i to je neusporedivo, po završnoj obradi, težini i snazi, iako je Einhell 300W snažniji to se uopče ne primjeti u radu.
Inače sam oduvijek bio pobornik hoby alata ali čim sam primio prvi makita alat u ruku, polica se samo nadopunjuje a žena laže po pitanju cijene.
Imao sam priliku uzeti za sličnu cijenu maktec malo snažniju ali udarnu u kompletu sa koferom i nešto ono malo alata- što više služi kao navlakuša, ali ionako udarne bušilice tog ranga i nisu baš "udarne"
Tliko od mene...lijep pozdrav
Добар самостежући футер мора сам да стеже - не сме да проклизава.jiva wrote:istina... meni je jednom ispala burgija, glava je relativno mala za muški pritegnuti
Код доброг футера може да буде проблем одвити га ако се деси да бургија заглављује при бушењу он толико стегне да не може руком да се одвије
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
može biti da automatski otpusti kada dođe do preopterečenja-zaglavljenja...u tom slučaju se čuva motor, kao kod pojedinih modela bušilica...mada iskreno ovo je početni cjenovni razred makite, ne vjerujem da to ima, više je to da je problemфеникс wrote:Добар самостежући футер мора сам да стеже - не сме да проклизава.jiva wrote:istina... meni je jednom ispala burgija, glava je relativno mala za muški pritegnuti
Код доброг футера може да буде проблем одвити га ако се деси да бургија заглављује при бушењу он толико стегне да не може руком да се одвије
pa da, brzostezna a ne samostezna. Isti je futer kao i na srafilici, ali rukom ga ne mozes zategnuti dovoljno, imam i ja jaku ruku ali ne vredi.jiva wrote:Brzostezna glava
p.s.
"Vrtnja udesno/ulijevo s elektroničkom regulacijom i blokadom za trajan rad"
to ti je blokada dugmeta onim dugmencetom sa strane, da ne moras da ga drzis rukom kad je busilica montirana na stalku.
Last edited by Pezzo on 24 Jan 2015 22:33, edited 1 time in total.
Ja sam je kupi tamo 2004 za nekih 100€ tad, ne smem ni da se setim šta sve nije rađeno sa njom, i armirani beton sam bušio sa njom i asfalt kada sam postavljao zaštitne rešetke na friždere ispred lokala. Prošle godine sam promenuo glavu jer već nije mogla da se manja burgije stegne kako treba. Kad sam kupovao, kupio sam sa redovnom glavo i sad sam stavio redovnu ne brzostezujuću. To je nešto neuništivo, od tad samo Makita (kad ima para za nju
).

Joj sto volimo da stegnemo burgiju, onako iz pete 
Samo ne znam sto prave onako kratke kljuceve, to bi trebalo da ima polugu bar pola metra da bi se steglo ljudski
Mozda zato sto volimo i da pritiskamo ko mutavi jadnu busilicu, da je teramo u nejvecu mogucu brzinu iako busimo velikim precnikom burgije...
A mozda je sve to zajedo posledica tupih ili neodgovarajuce ostrenih za dati materijal, ili kilavih "al bile su jeftine" burgija
Sta? Burgije se ostre? I nisu sve iste?

Samo ne znam sto prave onako kratke kljuceve, to bi trebalo da ima polugu bar pola metra da bi se steglo ljudski

Mozda zato sto volimo i da pritiskamo ko mutavi jadnu busilicu, da je teramo u nejvecu mogucu brzinu iako busimo velikim precnikom burgije...
A mozda je sve to zajedo posledica tupih ili neodgovarajuce ostrenih za dati materijal, ili kilavih "al bile su jeftine" burgija

Sta? Burgije se ostre? I nisu sve iste?