popravka stoka od vrata

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Post Reply
micko011
Dodavač alata

popravka stoka od vrata

Post by micko011 »

zdravo svima,
ovo je prva tema koju otvaram pa nisam siguran da li sam mozda preskocio temu za predstavljanje.u koliko takve teme nema ili sam je preskocio,hteo bih da se predstavim ukratko.zovem se micko iz zemuna sam,36 godina.nisam stolar ali volim da cackam.
problem mi predstavlja ovaj stok od vrata koji je pas pojeo.posto sam odlucio da ih sredim,izgitujem i prefarbam belom vodenom bojom,treba mi savet cime da gitujem.ovde ce svakako raditi malo cekic i dleto,ubacicu tu neke parcice,po neki ekser,montaz git i dobice se osnova(nadam se).cime bi bilo dobro to izgitovati a da ne puca?ne zaboravite da cu posle farbati vodenom bojom.

Image

Image
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

mnogo jeftinije ce da kosta novi stok!
smirglaj nikad dosta
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Predstavljanje nije obavezno, ko hoce moze ovde: viewforum.php?id=13
Al si zaboravio da procitas pravila :)
Da si ih procitao, video bi da je obavezno u profilu popuniti odakle si (polje lokacija).

Sto se ovoga tice... ako imas vremena i volje, sve se da napraviti. Mada sto kaze radenko, isplativiji je novi.
Al recimo da imas vremena u neogranicenim kolicinama ili da ti jednostavno predstavlja zadovoljstvo da to sam radis.

Najpre 95% posla ovde treba odraditi tako sto ce se useci postojeci stok i ubaciti komad. Daklem ne parcici i komadici, vec jedan komad (eventualno dva, jedan s cela jedan s boka, posto je na par mesta ostalo previse tanko).
Montage kit nije za ovo, za ovo se koristi stolarski lepak.
Cekic i dleto nece raditi malo, vec ozbiljno. Da bi to drzalo, povrsine moraju da budu jako dobro uklopljene. Milimetar neuklapanja je ogroman. Pola mm je i dalje previse.

Ne kazem da je nemoguce ovo uraditi dletom, ali mislim da bi glodalica ozbiljno olaksala posao.

Kad to odradis kako treba, i posle poravnas smirglanjem, ostace jako malo za kitovanje.

Kit puca cim ga ima u debelom sloju. Kad je tanak (za sta je i namenjen), maltene je nebitno koji je.
micko011
Dodavač alata

Post by micko011 »

verovatno da ste upravu.moram da se malo presaberem .hteo sam da izbegnem kupovinu vrata sve dok je ova zivotinja u stanu.zato sam se odlucio na varijantu seci usi-krpi dupe.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Onda bolje malo zafarbaj i ne diraj nista dok zivuljka ne prestane da glodje stok.
parketar
Majstor

Post by parketar »

Jeli ti imas psa ili dabra u stanu?:P
Poravnjaj koliko je moguce,ubaci parce drveta i izgituj cement gitom za auto.on moze da se nanosi u debljem sloju za razliku od akrilnih gitova za drvo.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

resenje je i da se zalepi lim na "L" preko tog kanta.
micko011
Dodavač alata

Post by micko011 »

videcu sutra da potrazim neka kraft master vrata.to mi je mozda najjeftinija varijanta.do sad sam se je8avao oko ovih vrata ne bi li ih ustelovao ali mrka kapa .verovatno da se plot pokrivio ili sam glup.zna li neko zbog cega se toliko razlikuju cena tih vrata?ima li neko na forumu da se bavi time pa da eventualno pogledam kod njega?
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

micko011 wrote:verovatno da ste upravu.moram da se malo presaberem .hteo sam da izbegnem kupovinu vrata sve dok je ova zivotinja u stanu.zato sam se odlucio na varijantu seci usi-krpi dupe.
Не купујврата!
Купи му корпу :oskyldig:
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Post Reply