Zupcanici od medijapana ili spera

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
DataS
Majstor

Post by DataS »

mirisdrveta wrote:...
Zasto ne smem ni da kazem o cemu se radi? ... Jer je ime sprave "gravitacijona vodenica", ma sta to ma kome znacilo ;) ...
Da se ne pripremaš da samelješ zemlju, sunčev sistem.:D A mi ti još i pomažemo.
Last edited by DataS on 16 Nov 2014 10:49, edited 1 time in total.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Plastika nije toliko skuplja od sperploce. Kada uracunas cenu rada za izradu, cena materijala je prilico niska stavka. Pri tome sa plastikom, koja si i inace koristi za takve aplikacije imas daleko duzi rok trajanja.

Koliko god da podmazjes drvene zupcanike sa plastikom ces imati daleko manje otpore trenja, bez ikakvog podmazivanja. A moci ces i da imas mnogo manje tolerancije, posto je plastika daleko stabilnija.
mirisdrveta
Šegrt

Post by mirisdrveta »

DataS wrote:
mirisdrveta wrote:...
Zasto ne smem ni da kazem o cemu se radi? ... Jer je ime sprave "gravitacijona vodenica", ma sta to ma kome znacilo ;) ...
Da se ne pripremaš da samelješ zemlju, sunčev sistem.:D A mi ti još i pomažemo.
Nesto iz tog domena ali inverzno-antipodno... :P
gresiti je ljudski, al' je osecaj bozanski
mirisdrveta
Šegrt

Post by mirisdrveta »

BR wrote:Plastika nije toliko skuplja od sperploce. Kada uracunas cenu rada za izradu, cena materijala je prilico niska stavka. Pri tome sa plastikom, koja si i inace koristi za takve aplikacije imas daleko duzi rok trajanja.

Koliko god da podmazjes drvene zupcanike sa plastikom ces imati daleko manje otpore trenja, bez ikakvog podmazivanja. A moci ces i da imas mnogo manje tolerancije, posto je plastika daleko stabilnija.
Ako ovaj probni model od uglavnom medijapana uspe, sledeci pravi radni ce biti sigurno od plastike...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ne znam zbog cega ne odas tajnu sta mislis da pravis,ovde na forumu ima clanova koji imaju poprilicno znanja is raznoraznih oblasti.

pre ces dobiti adekvatan odgovor,umesto da igras igru uzaludnih pokusaja.

p.s. internet je prepun kojekavih fazona,izuma... pa se neko boji da mu neko ne otme posao fazon :pucko::part::prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mirisdrveta
Šegrt

Post by mirisdrveta »

singer wrote:ne znam zbog cega ne odas tajnu sta mislis da pravis,ovde na forumu ima clanova koji imaju poprilicno znanja is raznoraznih oblasti.

pre ces dobiti adekvatan odgovor,umesto da igras igru uzaludnih pokusaja.

p.s. internet je prepun kojekavih fazona,izuma... pa se neko boji da mu neko ne otme posao fazon :pucko::part::prs:
Ako bi sad' odmah rekao sta pravim, razvila bi se teoretska diskusija za koju, veruj, nemam sad nerava jer sam ih vodio vise puta do sada po raznim forumima, a neki bi prestali i da citaju ovaj post ... ljudi razmisljaju tudjom pamecu, ne veruju u svoju zdravu pamet - to je osnovni uzrok svih raznih slepila kod zdravih ociju ... evo obecavam kada sprava bude gotova da cu sve da objasnim i bas ovde stavim i slike svega ... do tada ima da prodje minimum mesec dana po mojoj proceni, a za dva bi moralo da bude gotovo ... samo da nabavim taj kljucni element, te zupcanike, i posle lako idem sam, imam toliko iskustva sa drvetom i kojecim drugim...

I hvala svima na do sada savetima, zaista su mi pomogli... :)
Last edited by mirisdrveta on 16 Nov 2014 17:06, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

sacekacemo mi i to-ne idemo mi nigde :stolt:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Singer, ma vidis da je u pitanju perpetum mobile.. Ce se nacekamo ;)

Naravno, mala sala.
Last edited by BR on 16 Nov 2014 23:10, edited 1 time in total.
aleksandar111
Precizni šegrt

Post by aleksandar111 »

skoro pa 2 mjeseca proslo :) ili su te ameri oteli ili te masina zarobila :)
Umetnost je znati zanimljivo pričati, ali je jos veća umetnost znati pažljivo slušati
Post Reply