kutijice za dekupaz

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Post Reply
Fila
Precizni šegrt

kutijice za dekupaz

Post by Fila »

pozdrav svima

kupio sam neke ambalazne ploce od medijapana...koje su bile na paletama laminata.i od njih pokusao bih praviti kutijice za dekupaz tako da neobradjena styrana bude spolja uglavom sa jedne strane su ciste neobradjene a sa druge imaju zalepljen papir kao laminat koji je bio na paleti...... e sad moje pitanje se odnosi na one koje niciste vec imaju neki kao lak preko sebe.....

pitanje glasi da li i preko takvih mogu ici akrilne boje jer se one koliko sam nacuo koriste u dekupaz tehnici... da li je neko imao iskustva sa tim i poznato mu je ovo sto pise.....
pocetnik sam totalni u tom svetu a i u radu sa bojama i lakovima tako da svaka pomoc je dobrodosla
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Moralo bi prvo lepo da se osmirgla, narocito na mestima gde budes sekao mdf, pa onda prajmer i (ili) beli osnovni, pa kad se dobro osusi, smirgla se sitnom smirglom, pa tek onda tim akrilnim lakovima. Ako tako ne radis bice ti gruba povrsina.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Verovatno je to sto ti lici na lak, ustvari melaminska folija, odnosno da su to skart komadi samog laminata.

Melamin nije bas fina podloga za farbanje (postoje prajmeri za njega, al su ozbiljno skupi). Jedino da ga bas dobro osmirglas, pa ovako ko sto je pezzo napisao.
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

bolje stavi i neku slika mada se slazem sa kolegama sto su napisali
Post Reply