Kako dati cenu?
pita mene čovek da mu napravim ponudu za ormar, krevet samac i sto za računar, odabrao materijal, itd... Ali mu to nije dosta, pa bi da ide sa mnom u firmu da on plati sve, da vidi koliki je i da uzme i moj popust, sve bi on da zna... Ponuda mu nije odgovarala, tj. nisam ni hteo da mu radim, naravno, danas mi šalje poruku, kupio sve na nekoj akciji za 21700 rsd, to je to.... Porede te sa akcijama u Formi, Vitorogu, Simpu :forbannad: ....

Čak i dušek i jastuci u tu cenu :smejanje:, a ja kad sam mu pravio ponudu nije bilo ni govora da se vide šrafovi, a gledaj ovo na slici...

Čak i dušek i jastuci u tu cenu :smejanje:, a ja kad sam mu pravio ponudu nije bilo ni govora da se vide šrafovi, a gledaj ovo na slici...
Last edited by -NIKOLA- on 10 Dec 2014 23:25, edited 1 time in total.
Nikola to ljudi sto porede formu sa mnom i tobom je razlika kao nebo i zemlja i u kvalitetu i u ceni???
TI sto dodju i kazu ovo kosta u forma ideale toliko uopste ne radim jer oni negledaju kvalitet vec cenu a i neznaju sta valja!!!!!!
TI sto dodju i kazu ovo kosta u forma ideale toliko uopste ne radim jer oni negledaju kvalitet vec cenu a i neznaju sta valja!!!!!!
Last edited by radenko on 10 Dec 2014 23:06, edited 1 time in total.
smirglaj nikad dosta
Sve je to meni jasno radenko, ali činjenica je da su takva vremena došla, retke su danas mušterije koje su opuštene što se džepa tiče, bar po sebi gledam... Svi bi nešto kao, "koliko bi me to koštalo, ok, ajde da vam javim"...
Last edited by -NIKOLA- on 10 Dec 2014 23:10, edited 1 time in total.
Nikola ja napisa na mojim radovima sta sam imao slucaj sa jugo svabom a Sasa meni kaze idi u Rozaje a ja pitam koja racunica a on kaze ima ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Ali mene to ne brine dok je moji 9,5 prstiju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:skool: :skool: :skool:
Ali mene to ne brine dok je moji 9,5 prstiju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:skool: :skool: :skool:
smirglaj nikad dosta
:stolt::stolt::stolt::stolt::stolt::stolt::stolt::pljesk::pljesk::pljesk::pljesk::pljesk::pljesk:radenko wrote:Nikola jedna je cena sa srafovim a druga bez srafova to mora da svate SVI koji hoce da im ja i ti napravimo namestaj sto ja unapred naglasim pre narucivanja i u 99 posto slucajeva svate odma sta je sta!!!!!
Ponuda naših usluga je sastavni dio tržišta. Kako bi se potencijalni kupci mogli, barem donekle, orijentirati i usporediti dvije ponude različitih ponuđača za isti proizvod, neophodno je postaviti neku referentnu vrijednost. Tu referentnu vrijednost, uglavnom, čini vrijednost materijala i vrijednost rada. Svakodnevno se nađem u situaciji da kupac zahtjeva nešto što do tada nisam radio. Za to, naravno, nemam formiranu cijenu. Čak ne znam ni koliko će mi vremena i ostalih resursa trebati da izradim traženo. Okvirno znam tek vrijednost materijala pa je, stoga, ta vrijednost polazna točka ka određivanju konačne cijene. Naravno da se može dogoditi da se preračunam u plus ili minus prvi puta, ali nakon toga korigiram cijenu za slijedeći proizvod.
Å to se deranja kupaca pak tiče, danas sam naišao na primjerak kuhinje od kojih 4 metra ukupno, gore i dole. Korpusi su od bijelog iverala a fronte od bijelog iverala visokog sjaja, dva ladičara sa po četiri ladice Blum tandembox visine 86 mm, dva kutna elementa gore, fronte bez ručkica, C profili umjesto istih. Sve ostalo klasika, obično kantiranje, a ne lasersko, na kutnim elementima po dva umjesto tri panta (jer su visine preko 1m, savijene fronte jer nisu sa obje strane skinuli zaštitnu foliju već samo s jedne...a cijena 25.000,00 kn (3.300 €). Da sam radio tu kuhinju sa akrilom na medijapanu laserski kantiranim, koštala bi barem 1000 € manje. Dakle, svaka roba ima kupca...
Å to se deranja kupaca pak tiče, danas sam naišao na primjerak kuhinje od kojih 4 metra ukupno, gore i dole. Korpusi su od bijelog iverala a fronte od bijelog iverala visokog sjaja, dva ladičara sa po četiri ladice Blum tandembox visine 86 mm, dva kutna elementa gore, fronte bez ručkica, C profili umjesto istih. Sve ostalo klasika, obično kantiranje, a ne lasersko, na kutnim elementima po dva umjesto tri panta (jer su visine preko 1m, savijene fronte jer nisu sa obje strane skinuli zaštitnu foliju već samo s jedne...a cijena 25.000,00 kn (3.300 €). Da sam radio tu kuhinju sa akrilom na medijapanu laserski kantiranim, koštala bi barem 1000 € manje. Dakle, svaka roba ima kupca...