Zanima me nesto vise o tehnici. Hteo bih da ''obojim'' stap dimenzija 25x25mm duzine 750mm. Radjen je od jasena.
Pitanje je sledece:
Koju farbu koristiti? Uljanu neku?
Da li se u vodu stavi nesto, neki dodatak, ili je to samo obicna voda ?
Da li kada se drvo ''umoci'' u vodu, da li tada drvo pije vodu odnosno upije je?
Za sta bi sluzio Primer? Da zastiti od vode ili da boja bolje prione na povrsinu?
Baki94 wrote:Zanima me nesto vise o tehnici. Hteo bih da ''obojim'' stap dimenzija 25x25mm duzine 750mm. Radjen je od jasena.
Pitanje je sledece:
Koju farbu koristiti? Uljanu neku?
Da li se u vodu stavi nesto, neki dodatak, ili je to samo obicna voda ?
Da li kada se drvo ''umoci'' u vodu, da li tada drvo pije vodu odnosno upije je?
Za sta bi sluzio Primer? Da zastiti od vode ili da boja bolje prione na povrsinu?
Hvala unapred
ja sam negde procitao da se u vodu stavi malo lepka za tapete i da se koriste uljane boje malo vise razredjene e sad koliko je tacno nemam pojma nisam nikadprobao
u vodu ide lepak za tapete
boje su uljane razređene koje se dodaju u vodu kapanjem pa se štapićem formira šara ili crtež koji će posle umakanjem da se prenese na papir u tvom slučaju drvo koje moraš rotirati da uhvati boju
pažljivo izvaditi i ostaviti da se osuši tj okačiti na neki štrik kao veš kad se suši
peradetlic wrote:u vodu ide lepak za tapete
boje su uljane razređene koje se dodaju u vodu kapanjem pa se štapićem formira šara ili crtež koji će posle umakanjem da se prenese na papir u tvom slučaju drvo koje moraš rotirati da uhvati boju
pažljivo izvaditi i ostaviti da se osuši tj okačiti na neki štrik kao veš kad se suši
uradi prvo neke probne komade da vidiš kako ide
mi smo radili na papir slike na drvo nismo
pozz
znaci lepo sam procitao
samo neznam posle cime da se lakirA