Sve i da napravis potpuno novu plocu, kako god da je lepo oblanjas i fino zalepis, i dalje ces morati da je poravnas, ako hoces da bude zaista ravno.
No pre nego sto dodjemo do nove ploce, BR je u pravu. Ako nemas nameru da se ozbiljano zanimas rucnim alatom, ravnanje blanjom ti ne bih preporucio.
Treba proterati lepu kolicinu suske kroz blanju da bi se za sve to stekao osecaj (ja ga jos nemam), sve i da u startu imas par vrhunskih blanja na kojima bas nista ne moras da sredjujes.
Ja sam svojih par komada blanja uspeo da sredim priblizno kako treba tek iz treceg puta. A opste sam poznata picajzla, koja sve zivo prvo studira sa svih mogucih strana, "proba na misevima", pa tek onda prelazi na pravu stvar.
No da se vratimo na to kako da resis svoj problem

Moj predlog je ovo sto je rsinisa postavio, to jest ravnanje rucnom glodalicom, uz par dodataka. Nije obavezno da imas ovako dobro glodalo kao Mark, moze to i sa mnogo manjim, samo ce duze trajati.
Najpre dovedi sto sto je moguce vise u horizontalu. Potkajluj nogare, ubaci neke umetke izmedju nogara i stola (i naravno tu ih kad odredis koliki trebaju trajno pricvrsti). Uzajmi negde ako nemas onu lasersku libelu. Ne treba ti nista strasno precizno, cilj ti je da plocu dovedes u priblizno horizontalan polozaj, to jest da ne bude bas za par santimetara jedan ugao nizi od drugog.
Kad si to uradio, postavi takodje uz pomoc laserske libele jednu letvu, a drugu onda postavljaj prema njoj ko na klipu.
Ako tako dovedes sto u ravan, mozes sutra jednostavno da zalepis novu plocu preko postojece. Dobices masivniji, tezi sto (sto je uvek prednost). Kad se jednom ponovo istrosi, izbrazda, opet istom metodom zgulis ono sto je neravno. Pa opet, pa opet. Pa kad ploca ponovo postane tanka, opet zalepis novu preko nje.