Zelim da napravim ''stapove'' od drveta, profila koji cu postaviti dole. duzina 30cm , 60cm. I jos par duzina.
Ovde sam da bih dobio savete, kako najbolje odraditi to. Napominjem, imam malo iskustva sa drvetom, citao sam dosta knjiga o tome kako se radi sa njim, kako se stiti itd. Otac i ja radimo kuhinje po meri ali od iverice. A i ovo sto planiram da radim ne bi trebalo da bude jako komplikovano pa bi ja kao novajlija mogao da uradim sta sam zamislio

Da pocnemo.
1) Prvo mi treba informacija gde mogu nabaviti sledece vrste drveta : Hickory, ash, oak, and purpleheart ? (ash je jasen, oak je hrast, ali ne znam sta su ove dve druge) Treba mi drvo, odnosno ''daske'' koje bi ja sekao uzdu, i popreko.
2)Koja mi masina najbolje radi posao sto se tice secenja profila, tj. sta bi mi vi preporucili kako da kada isecem duzinu i sirinu tog ''stapa'' kako da isecem profil kao na slici Br1

Za sada bi to bilo to, znaci da vam objasnim jos jednom, ttrebam napraviti stapove, od da kazemo ''daske'' odredjenog drveta, posle toga tj kada ih isecem po duzini i sirini, trebam uraditi ovakav profil. Ti ''stapovi'' bi trebalo da izgledaju ovako, da vam malo priblizim sta je pisac hteo reci

Moje misljenje je da mi treba cirkular definitivno

znaci nesto ovako :

Hvala unapred, i oprostite novajliji na tome sto mnogo prica

Pozdrav drugari.