Lov

Razne teme o raznim stvarima
dare80
Šegrt

Post by dare80 »

Nasao sam neki ardo carnauba wax iz Brazila je i zavrsio sam kundak, samo da ga uslikam i postavicu ga
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Carnauba je uvek iz Brazila, posto se pravi od neke palme koja jedino tamo raste.
http://en.wikipedia.org/wiki/Carnauba_wax
Gde si ga nasao, i po kojoj ceni?
dare80
Šegrt

Post by dare80 »

U jednoj farbari ovde u Nisu, cena je oko 350 dinara , nisam siguran koliko je grama
uvoze ga iz Bosne, zuta konzerva
Last edited by dare80 on 30 Sep 2008 12:46, edited 1 time in total.
GORAN
Precizni šegrt

Post by GORAN »

Dobro bre lovci ima li među vama neki ribolovac?
Varaličar ili slično?
Bez alata nema zanata
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Pozdrav lovcima.Imam jedno pitanjce,dali neko pozna nekog majstora koji se bavi izradom noževa naravno lovačkih,jer me interesira koji materijal koristi za njih a da se može relativno lako naći i da nije jako skupo.Nekoć sam radio noževe od vodilice ili mača od motprne pile.Nesjećam se točno neko mi je rekao da su za to dobri i noževi od abrihtera ali ih treba kasnije nakon obrade kaliti ustvari otpustiti matrijal.
Čovijek sniva a Bog realizira!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ono sto znam da su koristili neki majstori su raskovani kamionski ventili motora, zatim lopatice turbina i gibnjevi.
Mladen
Pred-majstorsko zvanje

Post by Mladen »

Мислим да би свако одабрано парче челика требало да се отпусти да би могло да се обрађује, а онда да се после окали. То је ипак мачка у џаку, јер не знаш који је челик у питању, а ако га продајеш, прво ће те купац питати од чега је направљен. Ја искрено чекам да неко почне (у наредних 100 година), да увози готова сечива, па онда лепо направиш дршку и футролу по својојмери, за мале паре. Знам да нека продавница у Новом Саду продаје сечива, али само дамаскус и вероватно кошта ненормално јер нису хтели да ставе цену на сајт, већ је по упиту. А нећу да их питам из ината!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Blank seciva imas kod Dick-a. Naravno mora uvoz.

Seciva prodaje i Magnum Novi Sad. Vecina ima cenu i na sajtu, i nisu bas tako papreno skupa. Za neka stvarno pise pozovite, ali pretpostavljam da su to najskuplji primerci koji se obicno ne drze na stoku (takodje pise pozovite za vrhove strela ili kopalja ne moze da se proceni velicina sa slike). Za vecinu se cena krece oko 3000 Din ali ima i jeftinijih
http://www.magnum-ns.com/index.php?opti ... 7&Itemid=5
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Hvala vam na informacijama.Inače nisam ni mislio se time baviti za neku prodaju i tome slično jer sam postupak kaljenja je kompliciran za nekoga ko nezna a i skupo ako zezneš,nego čisto iz ljubavi prema noževima i ono kao za neku lovačku vitrinu da budu izloženi.Jedan sam napravio od vodilice od motorne pile i jako je ljepo ispao ljepo se ispolirao drška od kože pravi lovački a niti materijal nije bio nezahvalan dao se ljepo nabrusiti.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Mladen
Pred-majstorsko zvanje

Post by Mladen »

mbole wrote:Blank seciva imas kod Dick-a. Naravno mora uvoz.

Seciva prodaje i Magnum Novi Sad. Vecina ima cenu i na sajtu, i nisu bas tako papreno skupa. Za neka stvarno pise pozovite, ali pretpostavljam da su to najskuplji primerci koji se obicno ne drze na stoku (takodje pise pozovite za vrhove strela ili kopalja ne moze da se proceni velicina sa slike). Za vecinu se cena krece oko 3000 Din ali ima i jeftinijih
http://www.magnum-ns.com/index.php?opti ... 7&Itemid=5
На Магнум сам и мислио. Кад сам ја гледао, није било цена за сечива, већ су сва била по позиву. јзгледа да нема обичних сечива, само дамаскус. Можда буде на ЛОРИСТ-у!?
dare80
Šegrt

Post by dare80 »

Ima ovde jedan majstor u Nisu, izasao je u casopisu upoznajte lov, radi ekstra gravirane nozeve, bas za u vitrini, mogu naci njegov telefon, pozdrav

Petar Topoljski 018/563527
Last edited by dare80 on 29 Oct 2008 07:32, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ako ima onih koje interesuje:
U Petak, Subotu i Nedelju je IPSC IV medjunarodni Open Delta Kup (IPSC je prakticno pucanje).
Danas sam svracao i pristup posetiocima je slobodan.
Odrzava se u bazi SAJ, naselje 13 Maj (otprilike preko puta Zemun Polja se skrene ka Dunavu kada se ide starim batajnickim drumom).
Koliko vidim prijavljeno je oko 400 takmicara sa svih strana sveta.
Post Reply