Pomoc oko izbora alata za farbanje

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

sta reci ::neznam::

ja sam sad kupio zadnji model sata minijet ,zbog poslova kojima se se bavim ...

ako moze,ja bih da kupim od tebe jedan Asturo pistolj,ostalo ti je 4-5 komada(original naravno) da ne bacam silne novce na neke sate i dewilbis pistolje vise :part:
Last edited by singer on 05 Jun 2014 19:32, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Ma ostalo mi je desetak, ali mi svi trebaju, ja uvek imam bar jedan cist pistolj blizu mene. Neke koristim samo za tintu, neke ne perem odmah nego im sipam razredjivac i cekaju, neki budu zauzeti sa drugom vrstom tinte ili laka ili patinom dok radim, neki su potopljeni u sredstvu za pranje... tako sam naviko. A da neces nista bolje uraditi od mene bilo kojim skupljim pistoljem, u to mogu uvek da se opkladim. Mozda ti za neke druge poslove i lakove i znaci da imas za neku nijansu bolje rasprsivanje, ali stolarskih lakova sam isprskao jako mnogo i sa skupim pistoljima i sa tim Asturo koji lepo rasprsuju i potpuno zadovoljavaju. I vec smo o tome imali neku diskusiju koliko se secam. A koji ces pistolj ti kupiti i zasto, to je tvoja stvar, nisam ljubomoran jer ni meni novac nije problem. Meni se na primer neki od skupih pistolja uopste nisu svideli.

Ovde ima dosta diskutanata amatera, sa slabim iskustvom, pa sam to napisao da znaju da potpuno isti posao mogu da urade i sa nekim jeftinijim varijantama pistoljima i da im nije neophodan ni sata ni dewilbis. Kad probas dva bicikla iste cene od dva razlicita proizvodjaca, pa ima razlike, da ne pricamo dalje. Znaci, pitanje koje ce svako sebi postaviti kad ulazi u neki posao je logicno: koliko ce me sve to kostati ? Moze vrlo mnogo i moze puno manje, ali treba da imas iskustva da bi znao razliku.
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

i ja se neslazem da da nije bitan kvalitet pistolja mnogo je bitan ne samo zbog kvaliteta farbanja
ja kad ceo dan spricam podlogu otpadne mi ruka jer koristim naravno neki kineski sa pijace koj bacam na svaka dva tri meseca jer propadne nije to ni blizu kvaliteta izrade
za farbe koristim satu i jako je prijatna za rad i mnogo lakse podnesem farbanje nego podlogu a za lakove sam uzeo neki asturo i ja i realno nije ni on tako los zavrsava mi posao radim drvo sa njim i po neko sitno farbanje ali ipak nemoze da se poredi sa satom ja imam satu jet90 vec 15-ak godina i dan danas je dobra mada koristim novu neznam dal bi asturo ili neka takva marka izdrzao tako nesto
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

miloscale wrote:i ja se neslazem da da nije bitan kvalitet pistolja...
Ma nisam ja ni napisao da kvalitet nije bitan, nego da sasvim zadovoljavaju i pomenuti jeftiniji modeli, a ima i Asturo skupih modela. Ide bmw, al ide i hyundai.
A za pistolje sa buvljaka ne znam, ja ih nemam.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

mislim da je suvisno komentarisati kvalitet i brendove.

i zastava te preveze sa tacke a na tacku b kao i bmw ali priznaces da je razlika oogroomna i u ceni i u kvalitetu i komforu i sigurnosti......

evo neko uporedjivanje naravno nezavisno i nepristrasno

http://www.youtube.com/watch?v=ky4hBF6wJaQ

pogledati sva 3 klipa

p.s. Asturo se jako retko i spominje,cak i manje od iwate :P
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

pa nije suvisno komentarisati jer je to jako dobar proizvodjac profesionalnih pistolja i ostale opreme i pribora, a ima i taj hobi program sa nekoliko modela koji kostaju znatno manje, a imaju odlicne performanse i vredi reci ljudima da znaju. Nije ni samo pistolj garancija kvaliteta, tu su i filtri i kabina sa ugodjenim protokom vazduha, kvalitet lakova i ostalo.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

naravno ;)

onaj ko krene da farba jako brzo ce znati "sta"mu treba(cim se pojave prvo problemi):)
mital
Majstor početnik

Post by mital »

Interesuje me jedan deo, treba da nađem-kupim, za Asturo H827W pištoj,
to je navoj-matica koja ide na iglicu iza oroza,
ima funkciju fine regulacije prskanja, kada nema te matice prska grubo.
Pitanje je za Pezzo-a ili nekog drugog ko se razume.......
Gde da nađem tu maticu?
Na priloženoj slici ona ulazi u taj prostor kod iglice
Image
i izgleda ovako
Image

PS. dao sam da farba jednom poluobučenom liku i izgubio je taj šrafić.......:forbannad:
sada ako ne nađem taj deo moraću da kupim novi pištolj
"Znam da nista ne znam" Sokrat
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

mital wrote:dao sam da farba jednom poluobučenom liku i izgubio je taj šrafić.....
znam da zvuci okrutno ali tako ti i treba :cool:

da ne budem mracan ako se ne snadjes postoji jedan dobar strugar u NS koji to moze da napravi :stolt:

a kako ti izgleda pistolj(uredno) sa slike mislim da ti novi nece trebati(greota je) :skool:
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Jedino da skines sa nekog drugog rashodovanog pistolja, ako nadjes neki da pasuje. To ne treba dirati ni pri pranju pistolja, samo se podmaze sa jednom dve kapi ulja.
Post Reply