Hoćemo da ukrasimo nameštaj ponekom sličicom, šarom i tome slično.
Koji su postupci, osim ručnog slikanja.
Nameštaj bi se lakirao završno, neki eko lak na vodenoj bazi.
Da li postoji i neka štampa na medijapanu i drvetu, to jest na podlozi?
Raspitaj se u firmama koje stampaju postere za bilborde, nemaju svi ali postoje stampaci koji stampaju direktno na drvo i slicne materijale. Kod nas u Podgorici to radi firma primodesign. Nisam probao na drtetu vec na univeru pa ne znam koji bi lakovi mogli preko toga, ali mislim da vodeni ne bi ostetili stampu.
Hvala Rope, potražiti ću neku tekvu štampariju da se raspitam.
Peradetlić, nije loša ideja dekupaž, mada nekako mi je bliže da štampa neka štamparija, u svojoj režiji je malo teže dobro odštmpati salvete.
Nisam u toku šta je transparent tehnika na običnom papiru? Da nije decal folija?.
Pozdrav
ne znam dal neko štampa kod nas na drvo ali i ako radi zdravo skupo
pre će štampati neki stiker
no sve zavisi kolko je ko spreman da plati
a transparent je tehnika slična dekupažu
stim što se otštampa slika na običan papir za štampanje ako se nema mogućnosti nabaviti transparentni
drvo se namaže lepkom slika zalepi sa slikom na dole
ostavi se 24h
pokavsi se papir i zguli polako
i ostane slika na drvetu kao oštampana samo ostaje da se prelakira
milica wrote:Hvala Rope, potražiti ću neku tekvu štampariju da se raspitam.
Peradetlić, nije loša ideja dekupaž, mada nekako mi je bliže da štampa neka štamparija, u svojoj režiji je malo teže dobro odštmpati salvete.
...
Ideja je da nadjes salvete sa vec odradjenim printovima. Toga ima danas pregrst.
Hvala na odgovorima.
Mada one sličice koje sam postavila, mislim da nije salveta i nalepnica, pre mi liči na decal transfer foliju.
Da li neko to radi kod nas u Beogradu i okolini.
Dekupaž je lepa tehnika, ali mislim da ne bih pogodila efekte gore navedenih sličica.
Pretpostavljam da je to.