ekscentricna brusilica
A sto se tice modela, zavisi od vrste posla. Za ciscenje je mnogo pogodnija i efikasnija tracna brusilica (i zato je neki narodi i zovu čistilica), a ove roto-orbitalne su pravljene samo za poravnavanje i poliranje povrsine (povrsina moze biti i kamen, zid, metal, drvo... pa zavisi za sta ti treba. Za lakove u stolariji su najpogodnije orbitalne, tako da roto-orbitalna i nije neophodna, a pogotovo od fi 150 mm).stolart wrote:Ако хоћеш да брусиш фино , купи неку мању коју можеш да држиш у једнојруци ( Makita BO5031) , ако ти треба да скидаш више купи неку са диском 150mm .
A што се тиче неког конкретног модела ...
Eto jucer stigla brusilica i osjeti se velika razlika u skidanju materjala.
Kad se ekscentar stavljen na veci pomak tada skida stvarno brzo. čak i brže nego sam se nadal.
Za probu sam prvo stavio 40 papir i to skida drvo ko od šale. Pretjeral bi kad bi napisal da skida ko tracna brusilica, ali skida brze nego da je na tracnoj papir 100 granulacije.
Trago vi su vidljivi i to dosta, ali kad se stavi na manji pomak tada tragova gotovo da i nema, ali je obrada gruba.
Obradjen komad s 40 granulacijom brzo "zagladi" sa 100-tkom, ali stvarno brzo.
Sve u svemu zadovoljan sam i mislim da je to jedna od boljih investicija.
Da, i u usporedbi s Parksideovom pri punoj brzini osjetno manje trese ruku, ali ako se alat gasi i jos drži na drvu i ukoliko je postavljen na vecem pomaku onda se i te kako osjeti taj pomak od 6,2mm.
Kad se ekscentar stavljen na veci pomak tada skida stvarno brzo. čak i brže nego sam se nadal.
Za probu sam prvo stavio 40 papir i to skida drvo ko od šale. Pretjeral bi kad bi napisal da skida ko tracna brusilica, ali skida brze nego da je na tracnoj papir 100 granulacije.
Trago vi su vidljivi i to dosta, ali kad se stavi na manji pomak tada tragova gotovo da i nema, ali je obrada gruba.
Obradjen komad s 40 granulacijom brzo "zagladi" sa 100-tkom, ali stvarno brzo.
Sve u svemu zadovoljan sam i mislim da je to jedna od boljih investicija.
Da, i u usporedbi s Parksideovom pri punoj brzini osjetno manje trese ruku, ali ako se alat gasi i jos drži na drvu i ukoliko je postavljen na vecem pomaku onda se i te kako osjeti taj pomak od 6,2mm.
Ako je veza ista, i ostale dimenzije odgovarajuce, ne vidim sto ne bi moglo.
Mada vecina toga sto sam vidjao ima jedan sraf na sredini. Takodje pitanje je rasporeda rupa za usisavanje prasine. Ako su drugacije rasporedjene, moze se desiti da prasina ne ide tamo gde treba, ili da je uopste ne uvlaci.
Mada vecina toga sto sam vidjao ima jedan sraf na sredini. Takodje pitanje je rasporeda rupa za usisavanje prasine. Ako su drugacije rasporedjene, moze se desiti da prasina ne ide tamo gde treba, ili da je uopste ne uvlaci.