Glodalica po ko zna koji put
Glodalica po ko zna koji put
Pozdrav svima
Unaprijed se izvinjavam svima ako je ovo već obrađeno na forumu.
Danas naletih na glodalicu Perles of 1912re 1900 w prihvat 8 i 12 mm, regulacija broja obrtaja, meki start, hod 67 mm, garancija 3 godine
Cijena oko 215 €. Makitina glodalica sličnih karakteristika je duplo i više skuplja.
Imam nekoliko alata Iskra perles (bušilica, rende, brusilica, zavijača, glodalica od 850w) i više sam nego zadovoljan.
Napomionjem da sam hobi stolar
Molim vaše cijenjeno mišljenje.
Unaprijed hvala
Unaprijed se izvinjavam svima ako je ovo već obrađeno na forumu.
Danas naletih na glodalicu Perles of 1912re 1900 w prihvat 8 i 12 mm, regulacija broja obrtaja, meki start, hod 67 mm, garancija 3 godine
Cijena oko 215 €. Makitina glodalica sličnih karakteristika je duplo i više skuplja.
Imam nekoliko alata Iskra perles (bušilica, rende, brusilica, zavijača, glodalica od 850w) i više sam nego zadovoljan.
Napomionjem da sam hobi stolar
Molim vaše cijenjeno mišljenje.
Unaprijed hvala
Njihov sajt kaže da im je u HR ovo zastupnik pa proveri kakve su cene:
Međimurka BS d.o.o.
Trg republike 6
40000 Čakovec
Centrala: 040/312-950
Fax: 040/314 777
Info@medjimurka-bs.hr
http://www.medjimurka-bs.hr/kontakt/
Pozdrav.
Sinisha
Međimurka BS d.o.o.
Trg republike 6
40000 Čakovec
Centrala: 040/312-950
Fax: 040/314 777
Info@medjimurka-bs.hr
http://www.medjimurka-bs.hr/kontakt/
Pozdrav.
Sinisha
Last edited by rsinisa on 06 May 2014 23:47, edited 1 time in total.
- dragisa dragisa
- Majstor
- dragisa dragisa
- Majstor
Iskra Perles je generalno gledano profesionalni alat. Iskra Ero je "za po kuci".
Mnogi ne znaju istoriju, ali ona stara Iskra iz SFRJ, je proizvodila ozbiljne profi alate za svajcarsku firmu Perles. Negde '90-tih godina je Iskra kupila Perles (dete preraslo tatu
). Nakon toga usledila je jos jedna kupovina pa se cela grupacija sada zove Hidria-Perles, i pored svega ostalog pravi i ove dve linije alata.
Tako da bi to trebalo da je fenomenalna kupovina.
Da te dobro sluzi :tummenupp:
Mnogi ne znaju istoriju, ali ona stara Iskra iz SFRJ, je proizvodila ozbiljne profi alate za svajcarsku firmu Perles. Negde '90-tih godina je Iskra kupila Perles (dete preraslo tatu

Tako da bi to trebalo da je fenomenalna kupovina.
Da te dobro sluzi :tummenupp:
Hvala mbole
Sinoć sam uspio da je postavim na sto. Nije bilo nekih problema, čak sam iskoristio sve što je stara imala (isto Iskra od 850W). Ova nova na postolju ima tri prihvata za M6 u obliku trougla (kao da je proizvođač i namijenio za postavljanje na sto) i ima svoj lift čiji je korak između 1 i 1,5mm (već sam zaboravio) ali tako se sporo spušta i podiže ali ipak radi. Planiram to riješiti trapezastom auto dizalicom jer imam dovoljno prostora ispod. Na velikom stolu su mi i cirkular i freza. Kad uslikam okačiću.
Sinoć sam uspio da je postavim na sto. Nije bilo nekih problema, čak sam iskoristio sve što je stara imala (isto Iskra od 850W). Ova nova na postolju ima tri prihvata za M6 u obliku trougla (kao da je proizvođač i namijenio za postavljanje na sto) i ima svoj lift čiji je korak između 1 i 1,5mm (već sam zaboravio) ali tako se sporo spušta i podiže ali ipak radi. Planiram to riješiti trapezastom auto dizalicom jer imam dovoljno prostora ispod. Na velikom stolu su mi i cirkular i freza. Kad uslikam okačiću.