singer wrote:mnogo manji od onog sto je navedeno,a naveden je "USIS" -sto nije isto sto i efektivan protok(sto ces tesko naci kao podatak kod jeftinih i malih kompresora .
taj podatak se formulise na tablicama kompresora kao: "eficient flow" ili "displacement"
dakle ako kupis pistolj sa navedenim protokom(koliko on trosi vazduha) racunaj da kompresor :isporucuje sigurno 20-30 % manje od navedenog na njemu.
na taj nacin ces brzo doci do racunice da ti treba veci i jaci kompresor :happy:
p.s. naravno,moci ces ti da farbas i ovako ali neces imati taj efekat :prs:
Hoces da kazes da necu imati dobru povrsinu koju ofarbam ili da ce se kompresor paliti cesto? Hocu da lakiram furnir poliuretanom i da ima ogledalo sjaj. Naravno, mislim da poliram i u tu svrhu sam uzeo dobru masinu za poliranje.
Evo sta pise kod Einhell-a na originalnom sajtu:
Suction capacity400 L/min
Output power at 0 bar241 L/min
Output power at 4 bar208 L/min
Output power at 7 bar175 L/min
Ne pise za 2 bara, ali ako aproksimiramo, dobijemo cifru od oko najmanje 225 L/min. Sagola recimo trosi 240L/min. Tu mozda nisam kratak? Ili ne verujete ni ovim podacima?
Dalje, ono sto me je privuklo Einhellu je to sto isti uredjaj prodaje i Axminster:
http://www.axminster.co.uk/axminster-ai ... compressor
To je poznata UK firma koja drzi do sebe i apsolutno u svim cenovnim razredima bira proizvode dobre konstrukcije. Evo podataka za njihovu varijantu, konvertovanu u nase vrednosti
8.5 cubic feet per minute = 240.693196 l / min pri pritisku od 40 pounds per square inch = 2.75 bar
Dakle, pri 2.75 bara ima oko 240 L/min, sto je za dva bara jos malo vise. Po tome, mogao bi da zadovolji potrosnju Sagola pistolja?