pomoć oko kuhinje

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

pa ovaj forum se ne bavi projektovanjem enterijera,vec diskusijom,savetima i svim ostalim sto ga prati.;)

sam sebi ces morati da odredis gde ce ti sta stajati.:prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
makarije
Zarezivač olovaka

Post by makarije »

singer wrote:pa ovaj forum se ne bavi projektovanjem enterijera,vec diskusijom,savetima i svim ostalim sto ga prati.;)

sam sebi ces morati da odredis gde ce ti sta stajati.:prs:
E bas ti hvala
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

http://www.dodaj.rs/f/14/dr/1s8HcfjG/ph ... 398967.jpg
Sta si predvideo desno od donjih elemenata skroz u cosku?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sory, imam dobru volju da nesto iscrtam, al upao sam u poveliku guzvu na poslu, pa jednostavno ne stizem (dok ovo kuckam, u drugom prozoru selim jedan Hyper-v server :))
makarije
Zarezivač olovaka

Post by makarije »

slavijov wrote:http://www.dodaj.rs/f/14/dr/1s8HcfjG/ph ... 398967.jpg
Sta si predvideo desno od donjih elemenata skroz u cosku?
Ni sam neznam... od coska do frizidera moze dio sa dvoja vrata, s tim da se do ćoška dolazi kroz taj dio, jer nevidim drugi naćin da to riješim.... lijevo sam već sam neßto smislio..
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

Slicna situacija je i kod mene kao kod mboleta,upisi dimenziju prostora levo i desno,paralelne strane slova P cirilicnog.
makarije
Zarezivač olovaka

Post by makarije »

Prostorija je dimenzije 7,5 x 4 metra. Pločice su postavljene lijevo širine 177 cm, a desno 165 cm. Lijevo sam planirao da stavim donji i gornji dio širine 150 cm + 60 cm ormar u koji bi stavio rernu. Gornji dio bi bio manje visine, da poravam sa visinom prozora. Takoďe iznad sudopere i mašine za sudove bi stavio elemente iste visine (oko 35 cm). Visina ormara sa rernom bi bila 183 cm. Desno bi stavio fioke do frižidera, i vjerovatno bi ugradio dodatni pult da odvojim kuhinju od trpezarije. E sad, tu od frižidera bi stavio pult (šank) i ispod ubacio još elemenata. Evo napravio sam par skica šta sam zamislio pa ću ubaciti..
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Mozda mozes da se uklopis da i ispod prozora imas plocu, to jest da napravis sve iz jednog komada.
Jeste tesno, al ako ikako moze isplatilo bi se.
Naime standardna visina je 80cm + debljina ploce. Tako su ti pravljeni svi uredjaji (masina za sudove recimo), da mogu da se uklope ispod ploce kojoj je dno na 80cm.
Posto je tebi sims na 84, to je taman koliko je gornja povrsina ploce, a mozda i 1cm ispod (zavisi koliko je debela ploca). Na tom delu ne bi mogao da stavis L lajsnu posto bi "visila", jedino da dodajes neku letvicu pa da se uklopis. Ili ako se lepo poravnaju ploca i sims da stavis neku T lajsnu, samo koliko da ne prolazi voda i djubre izmedju ploce i simsa. Ili, ako je razlika u visini mala, da napravis neku drvenu lajsnu, koja bi se tu uklopila, i kompenzovala razliku u visini.
Naravno mozes i jednostavno da zalijes taj spoj silikonom, mada to ne deluje bas lepo.
makarije
Zarezivač olovaka

Post by makarije »

Tako nešto sam i mislio... da još dodam na sims recimo kamenu klupu od 2 cm, dobio bi dovoljnu visinu.
Ovde su sve ploče sada 4 cm tako da se sve uklapa.
makarije
Zarezivač olovaka

Post by makarije »

Zatvaram temu
Hvala svim dobronamjernim forumašima.
Sve pohvale za člana Blum. Maksimalno korektan i konkretan
Post Reply