pomoć oko kuhinje
pomoć oko kuhinje
Novi sam na forumu, živim u Crnoj Gori a nemam ovde koga da pitam za savjet. Uselio sam skoro u stan pa mi treba pomoć oko uređenja kuhinje. Molio bi forumaše koji su u mogućnosti da mi daju neki predlog. Stan se nalazi u potkrovlju, širina kuhinje je 4 metra. Postavio sam sliku na kojoj se vidi mjesto gdje se nalazi stara sudopera i kosina krova, kao i prozor.
http://www.dodaj.rs/f/25/kZ/1myCFxeB/20140305161332.jpg
Hvala unaprijed
http://www.dodaj.rs/f/25/kZ/1myCFxeB/20140305161332.jpg
Hvala unaprijed
- maricaiivica
- Moderator
Ukupna širina (od zida do zida) je 4 metra s tim što sam i na lijevu stranu stavio keramiku jer že a insistira a visećim elementima pa sam odlučio da na tu stranu stavim ugradnu ploču i rernu. Gore imammogućnost da napravim ventilaciju tako da bi aspirator trebao da bude u tom dijelu.
Imam dosta prostora tako da mogu ubaciti i neki pult (šank).
Koji software mogu da upotrebim eventualno ako se odlučim da sam nešto smislim?
Pozdrav
Imam dosta prostora tako da mogu ubaciti i neki pult (šank).
Koji software mogu da upotrebim eventualno ako se odlučim da sam nešto smislim?
Pozdrav
Sta tebe ustvari interesuje, to jest, kako bi mogli da ti pomognemo?
Kako da rasporedis elemente ili nesto drugo?
Ako je raspored u pitanju, nedostaju nam podaci o predvidjenoj beloj tehnici: dal je ploca sporeta/rerna ugradna ili ide "obican" sporet, dal menjas ovaj sudoper i stavljas plocu iz komada ili ovo ostaje, koliki ce biti frizider, dal ce biti masine za sudove...
Ono sto ja vidim kao problem je mala visina donje ivice ovog prozora. Deluje mi da visina ovog sudpera malo prelazi preko nje, a pretpostavljam da je sudoper standardnih 80cm. Nije ne znam kakav problem (posto koliko vidim prozor moze da se otvara na kip), al ume da bude nezgodno za ciscenje, i ne mozes lepo da stavis zastitnu lajsnu.
Ako je raspored u pitanju, nedostaju nam podaci o predvidjenoj beloj tehnici: dal je ploca sporeta/rerna ugradna ili ide "obican" sporet, dal menjas ovaj sudoper i stavljas plocu iz komada ili ovo ostaje, koliki ce biti frizider, dal ce biti masine za sudove...
Ono sto ja vidim kao problem je mala visina donje ivice ovog prozora. Deluje mi da visina ovog sudpera malo prelazi preko nje, a pretpostavljam da je sudoper standardnih 80cm. Nije ne znam kakav problem (posto koliko vidim prozor moze da se otvara na kip), al ume da bude nezgodno za ciscenje, i ne mozes lepo da stavis zastitnu lajsnu.
Upravo mi je problem oko rasporeda elemenata... sudopera bi došla nova, mašina za suxove, frižider bi stavio desno jer mi je tamo ostavljeno 4-5 utičnica.imam ugradnu rernu i ploču, mikrotalasnu... Možda bi bilo najb olje nešto smisliti usko ispod prozora tako da mu se može prići ili čak ostaviti potpuno slobodan prostor. Moram ovih dana hitno kuhinju rješavati, žena već drobimbole wrote:Sta tebe ustvari interesuje, to jest, kako bi mogli da ti pomognemo?

Daj neke mere toga sto imas. Frizidera ima raznih sirina i visina, ploca i rerna pretpostavljam da su standardne, mikrotalasna opet postoji u vise dimenzija, sudoper kakav je jednodelni, sa dva dela, jedan + ravno, masina za sudove takodje ima od 50 i od 60 cm sirine...
Koliko je od poda do simsa prozora, a koliko od poda do donje ivice krila, koliko je sirok prozor, koliko je od desnog i levog zida do prozora...
Koliko je od poda do simsa prozora, a koliko od poda do donje ivice krila, koliko je sirok prozor, koliko je od desnog i levog zida do prozora...
Frizider je 55 cm širine, a visina 140. Rerna 60, sudopera je dupla, širine 80 cm. Lijevo od prozora do zida ima 36, a do desnog 256 cm. Prozor je širok 110 a visina 100 cm. Od poda do simsa je 84 cm, a do krila 87 cm. Mašina za sudove je 45 cm širine a 85 visina. Na lijevi i desni zid su stavljene pločice širine 170 i visine 148 cm tako da se elementi mogu složiti u obliku slova P ćirilicom.mbole wrote:Daj neke mere toga sto imas. Frizidera ima raznih sirina i visina, ploca i rerna pretpostavljam da su standardne, mikrotalasna opet postoji u vise dimenzija, sudoper kakav je jednodelni, sa dva dela, jedan + ravno, masina za sudove takodje ima od 50 i od 60 cm sirine...
Ovako nešto....
http://www.dodaj.rs/f/14/dr/1s8HcfjG/ph ... 398967.jpg
http://www.dodaj.rs/f/14/dr/1s8HcfjG/ph ... 398967.jpg