Farbanje Kraft Master vrata....

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Kole-Stolar
Majstor majstora

Farbanje Kraft Master vrata....

Post by Kole-Stolar »

http://knezplast.com/wp-content/uploads ... -Craft.jpg na linku se nalazi slika vrata oko kojih mi je potrebna pomoc za farbanje.... to su ona kraft master vrata (ona od oko 40 evropejaca po komadu) e sad trebalo bi vise komada da ih farbam al imam samo jedan mali problem :D

Dal neko mozda zna kakva je tu osnovna boja na njima i kojom vrstom boje bi bilo najpogodnije to farbati ? Vrata su sad bela a treba da idu u neku malkice tamniju nijansu.....
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Можеш , ја мислим , са сваком фарбом .
Ја сам их фарбао , бајцом и полиуретанским лаком , као и полиурентанском бојом .
А мојотац их бајцује воденимлаком и лакира лаком на воденојбази .
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

i ja sam ih farbao brusio sam malo Scotch-Brite-om i farbao nitro emajlom i par puta sam radio pu bojom
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Hvala na savetima.... Ja mislim da cu da ih radim akril emajlom.... Javljam rezultate kad budem odradio vrata :)
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
bule
Samostalni majstor

Post by bule »

Da ne otvaram novu temu, imam problem sa farbanjem ovih vrata.
Probao sam da ih bajcujem vodenim bajcom i sve je izgledalo dobro bacio dve ruke kompresorom i ostavio da se suši. nakon par sati bajc je izgledao suv ali ne lezi vraže kada sam probao rukom onaj prah se skida tako da od boje hrasta ne mestima nema ništa.

Koji bajc je dobar za ovaj poduhvat. Razmišljao sam da probam sa nekim bajcom koji već ima neki procenat laka u sebi, jer ovaj vodeni nema šta da veže na onu belu podlogu koja je na vratima.
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

bela kraft master vrata namenjena za pokrivne boje ne za bajcovanje vec furnirani kraft master za bajc!
smirglaj nikad dosta
Post Reply