stepeniste
Hvala puno svima na odgovorima!Stepeniste ima 5+15 stepenika,i premazano je lakom kada je postavljeno,mada se taj lak sada uopste i ne vidi,izgleda kao da je "golo"drvo ne vidi se apsolutno nikakav sjaj,pretpostavljam da je to bio neki zastitni lak ili slicno...nisam strucna bas ni u objasnjavanju,izvinite
Izgleda da cu ipak morati da angazujem profesionalca...

Ako nema ozbiljnih ogrebotina, vec je lak samo izmatiran/izguljen, onda bi verovatno bilo dovoljno da ga blago presmirglas (kolko da se skine prljavstina) i da ga ponovo prelakiras. Znaci smirglanje granulacijom recimo 200-240.
Jedini problem je u tome sto neznas kakav je prethodni lak, pa bi moglo da dodje do "svadje" izmedju dve hemije.
Jedino sigurno resenje u tom slucaju je da novi lak bude na vodenoj bazi, posto on nece odreagovati sa prethodnim. Jedini stvarno kvalitetan vodeni lak za parket za koji znam na ovim prostorima je Chromosov hromoden aqua (dvokomponentni).
Jedini problem je u tome sto neznas kakav je prethodni lak, pa bi moglo da dodje do "svadje" izmedju dve hemije.
Jedino sigurno resenje u tom slucaju je da novi lak bude na vodenoj bazi, posto on nece odreagovati sa prethodnim. Jedini stvarno kvalitetan vodeni lak za parket za koji znam na ovim prostorima je Chromosov hromoden aqua (dvokomponentni).
Danas sam bio u Wurth-u da se raspitam za njihovo gotovo rešenje koje je prezentovao mbole. Posle čekanja od nekih pola sata na pronalaženje pravog referenta koji radi sa stolarima dobio sam odgovore po pitanju cena. Oni trenutno na lageru imaju samo plastične tiple za beton specijalne "silfrmrbr" ( ne razumeh prodavačicu koji je materijal u pitanju ali nešto svemirsko) čaure za donju straanu stepenika kao ni same brezone nemaju na lageru, burgiju - frezer nikada nisu ni uvozili kao ni ostale delove iz seta. Cena prava sitnica brezon 187 dinara, čaura 45 din i tipl 37 din. znači oko 270 din. bez PDV-a. za pakovanje od 100 kom. ove tri stavke 250 evrića prava sitnica, za one obeleživače se lako snaći nekada su se naveliko koristili za markiranje drvenih tiplova dok nisu došli na red šabloni a i ona burgija se lako reši na zadatu dubinu izolir trakom pa sam mislio samo brezone i tiplove i eto doživeh lagani šok. A da isporuka za 15 dana
Last edited by bule on 03 Mar 2014 22:22, edited 1 time in total.