Kako dovesti cirkular u red

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
ivanob1
Majstor majstora

Post by ivanob1 »

Ej treba da idem da pogledam neki industrijski za 45 eura. E sad il ti to mnogo cenis ili ovaj drugi nista ne valja :) Inace taj tvoj koliko ima vati i kolika je usisna moc?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

za 45 e nema ni polovan motor :smejanje:

ovaj moj je na prodaju

http://img2.imagetitan.com/img.php?imag ... cn3344.jpg
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
ivanob1
Majstor majstora

Post by ivanob1 »

Ma ovo sto mi je nudio je usisivac za perionice. Inace ova tvoja masina je lepa ali ne bavim se ja profesionalno stolarijom da bih mogao sebi da priustim tako nesto.
Last edited by ivanob1 on 18 Feb 2014 20:35, edited 1 time in total.
rsinisa
Majstor

Post by rsinisa »

singer wrote:ovaj moj je na prodaju
Jel` ti ono desno od ciklona izložbeni deo :) ? Vidi se dosta prašine na zelenim vratima, mada, koliko vidim, sa tvojim obimom posla ta prašina se nakupi očas posla.

Pozdrav.
Sinisha
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ne,to su vrata kuhinjska koja ofarbam kad mi ostane farbe(mix je pa se mora potrositi) a ujedno je izlozeno zbog " onih" musterija koje ne znaju sta hoce pa skratimo muku oko sare,rundova... :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

@ivanob1

ni ja se ne bavim profesionalno ali kad se "bavim" volim da prasina i piljevina ide u dzak :)

p.s. ja ::neznam:: kakav tebi treba onda usisivac ?
ivanob1
Majstor majstora

Post by ivanob1 »

Probacu sa usisivacem kucnim od 2400 w (najaci koji sam nasao na oglasima). On ce biti povezan na ciklon za odvajanje prasine i iverja koji sam napravio. Jbg to je ono sto za sad mogu da priustim.
Last edited by ivanob1 on 19 Feb 2014 17:14, edited 1 time in total.
Lizard
Precizni šegrt

Post by Lizard »

Doslo je lepo vreme a sa njim i mnogo toga da se uradi.Odlucio sam da sad kupim list za cirkular i zvao firmu Filos iz Cacka jer ste mi vi preporucili listove proizvodjaca Omas ili Cmt.Kako se za uzduzne i poprecne rezove uzimaju testere sa razlicitim brojem zuba ja sam odlucio da uzmem univerzalnu koja bi imala optimalni broj zuba za sve.Takvi listovi postoje u katalogu proizvodjaca Omas pod nazivom universal saw blade.
Zvao sam Filos , javila se gospodja koja radi i rekla mi ovako - Trenutno nemamo omasove listove u velicini koja vama treba ali sledece nedelje stize list 300/48 zuba a to je univerzalni list jedino sto bi sad mogli da kupite je CMT 315/56 zuba mada bih Vam ja preporucila da sacekate.
Meni inace treba 315 , list koji stize je 300 ovaj je taman ali mi se cini da ima malo vise zuba nego sto bi trebao da ima univerzalni list.

Koji je vas savet , jel da cekam ili da pazarim , jel da uzimam univerzalni ili da uzmem za poprecno sad pa da uzmem za uzduzno kasnije.

Napominjem da bih radio kosnice pre svega , tj cam,lipa ali bih voleo da uradim i po neko parce namestaja od tvrdjeg drveta i da presecem plocaste materijale ponekad
Last edited by Lizard on 21 May 2014 14:45, edited 1 time in total.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Verujem da je Omas kvalitetniji i da ti je sa razlogom rekla da je bolje da sacekas, a sigurno je i skuplji, mozda i duplo. A za plocaste materijale sa laminatom ti treba list sa bar 80 zuba da ne bi krzalo. Imas u katalogu cmt, pise koji su naostreni za laminate.
Lizard
Precizni šegrt

Post by Lizard »

Hvala Pezzo ,
Mislim da je taj omasov list nesto malo skuplji od cmt-a koji mi je predlozila.Sacekacu Omas i seci su samo drvo.Za plocaste materijale cu kasnije uzeti drugi.
Lizard
Precizni šegrt

Post by Lizard »

LjUDI treba mi savet i to hitno ako je moguce jer sam zvao prodavca i zvace me za uskoro
Cekao sam nekoliko dana da Filosu iz Cacka stignu Omas testere kad ono nisu stigle univerzalne a nemaju ni CMT.
Gde naci dobru univerzalnu testeru , ima Pilana na kupujem prodajem ali nisu vidijumske i ne znam da li moze.

a naso sam i ovo

http://www.kupujemprodajem.com/Testera- ... r_id=52383

treba covek da mi se javi pa javljate da li moze i ako ne gde da trazim

Omas , cmt , freud , pilana nikako irvin,womax i slicne

hvala
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Lizard
Precizni šegrt

Post by Lizard »

https://www.kupujemprodajem.com/Testera ... m#photoBig

narucio sam pre nego sto ste odgovorili.Pozvao me covek.Nadam se da nisam pogresio.Ako jesam naci cu neko resenje.

305 mm ,30 mm , 48 zuba
Last edited by Lizard on 29 May 2014 18:29, edited 1 time in total.
Lizard
Precizni šegrt

Post by Lizard »

Stigo list.Lepo sece uzduz i popreko. Sve u svemu zadovoljan sam.Kvalitet lista procenite vi.

Image
Last edited by Lizard on 04 Jun 2014 01:04, edited 1 time in total.
Post Reply