liste testere za cirkular
liste testere za cirkular
Poštovani forumaši,
potrebno mi je da zamenim na cirkularu list testere,u prodaji za cenu koja je takva kakva jeste (1400 RSD)se nude
-womax prečnik 300 sa brojem zubaca 60,vidijumski
lukas tools ili euro tools,isto 300 broj zubaca 60,vidijumski
kako je cena približno ista oko 1400 dinara,zanima me za koju testeru da se opredelim od navedenih marki
(trenutno mi nije potrebna profesionalna oprema za rad.ali uskoro verovatno,pa molim da ako neko može da predloži neku profesionalnu testeru za rad,i gde kupiti)
Unapred zahvalan
potrebno mi je da zamenim na cirkularu list testere,u prodaji za cenu koja je takva kakva jeste (1400 RSD)se nude
-womax prečnik 300 sa brojem zubaca 60,vidijumski
lukas tools ili euro tools,isto 300 broj zubaca 60,vidijumski
kako je cena približno ista oko 1400 dinara,zanima me za koju testeru da se opredelim od navedenih marki
(trenutno mi nije potrebna profesionalna oprema za rad.ali uskoro verovatno,pa molim da ako neko može da predloži neku profesionalnu testeru za rad,i gde kupiti)
Unapred zahvalan
Last edited by donivko on 01 Aug 2013 19:28, edited 1 time in total.
Priroda nam nije dala znanje,seme znanja nam je dala,od Nas zavisi da li će to seme proklijati!
- maricaiivica
- Moderator
Moj predlog bi bio sledeci: preskoci sve tri testere i svaku cetvrtu sa slicnom cenom.
Ovo ne govorim zbog kvaliteta reza, buke, vibracije,... vec zbog ozbiljne opasnosti.
Ja sam pre 2 godine kupio neki kineski rucni cirkular i jednu takvu testeru sa 60ak zuba, samo da zavrsim jedan poslic. Zavrsio sam ga ali kada sam pakovao alat video sam da fale 3 vidije. Gde su zavrsile? Na svu srecu nisu u mojoj glavi
Moja preporuka je testera od 50ak eura, bilo CMT, Freud, Leuco,.. svakako nesto proverenog kvaliteta
Ovo ne govorim zbog kvaliteta reza, buke, vibracije,... vec zbog ozbiljne opasnosti.
Ja sam pre 2 godine kupio neki kineski rucni cirkular i jednu takvu testeru sa 60ak zuba, samo da zavrsim jedan poslic. Zavrsio sam ga ali kada sam pakovao alat video sam da fale 3 vidije. Gde su zavrsile? Na svu srecu nisu u mojoj glavi

Moja preporuka je testera od 50ak eura, bilo CMT, Freud, Leuco,.. svakako nesto proverenog kvaliteta
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
Pozdrav kolega..... ja sam uzeo pre jedno godinu i po jednu womaxovu testeru isto samo neki poslic da zavrsim i moja preporuka ti je da ne uzimas.... ja sam s njom iseko mozda oko 100metara i zatupila se tolko da jedva sece poprecno camovinu a i koja vidija fali..... Bolje sto kaze kolega maricaivica daj malo vise para i imaces kvalitetnu testeru....a i kazes sam da ce ti trebati u skorije vreme profi testera.... a sto se moje preporuke tice to je testera proizvodjaca AKE i ja i majstori u okolini koristimo te testere i rade besprekorno....

Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
Hvala forumaši,
na interesovanju za temu,
siguran sam da ću poslušati Vaš savet i opredeliti se za kvalitetniju testeru,tipa freud,ili bosch,cmt...
ako još neko hoće da se uključi u temu dobrodošlo bi bilo da napiše gde se mogu naći pomenute testere u Srbiji pored navedenih naziva prethodnih kolega
(može i neka preporuka za broj zubaca na testeri ,potrebna mi je i za uzdužno i poprečno rezanje,neka kombinovana varijanta i preporuka)
Hvala
na interesovanju za temu,
siguran sam da ću poslušati Vaš savet i opredeliti se za kvalitetniju testeru,tipa freud,ili bosch,cmt...
ako još neko hoće da se uključi u temu dobrodošlo bi bilo da napiše gde se mogu naći pomenute testere u Srbiji pored navedenih naziva prethodnih kolega
(može i neka preporuka za broj zubaca na testeri ,potrebna mi je i za uzdužno i poprečno rezanje,neka kombinovana varijanta i preporuka)
Hvala
Last edited by donivko on 02 Aug 2013 19:42, edited 1 time in total.
Priroda nam nije dala znanje,seme znanja nam je dala,od Nas zavisi da li će to seme proklijati!
Na rucnom cirkularu Einhell precnik originalne testere je 160*20. E sad nasao sam list PILANA 160*20 48z za oko 3100, a takodje i list MAKITA 165*20 40z oko 2100 http://www.odigledolokomotive.rs/proizv ... 44-makita/ . Ovaj sa precnikom 165 je fizicki moguce ubaciti e sad pretpostavljam da je to minimalna razlika da bi uticalo na bezbednost. Ako gresim ispravite me. Pilana znam da su dobri, a ima li ko iskustva sa ovim listovima MAKITA, vidim da su na snizenju trenutno?
Inace bih koristio za poprecni rez drveta, furniranih ploca, sirove iverice i medijapana (bez melaminske folije).
Inace bih koristio za poprecni rez drveta, furniranih ploca, sirove iverice i medijapana (bez melaminske folije).
Koliko zuba ima ta testera i da li si koristio za poprecni ili uzduzni rez?
Inace sad tek nadjoh da je debljina platne kod MAKITA lista samo 1mm a samim tim i maksimalna brzina 4770, a moj cirkular ima 4800 obrtaja tako da je to na granici. Izgleda da je razlika u ceni u odnosu na pilana list opravdana. Pilana list ima platnu 1.6 mm i plus 8 zuba vise.
Inace sad tek nadjoh da je debljina platne kod MAKITA lista samo 1mm a samim tim i maksimalna brzina 4770, a moj cirkular ima 4800 obrtaja tako da je to na granici. Izgleda da je razlika u ceni u odnosu na pilana list opravdana. Pilana list ima platnu 1.6 mm i plus 8 zuba vise.
Last edited by ivanob1 on 03 Feb 2014 18:00, edited 1 time in total.
Pozdrav svima,
da li neko ima iskustva sa testerama Irwin?
http://www.irwin.com/tools/browse/circular-saw-blades
ili
http://www.omc.rs/tools_manuf.php?manuf ... ory_id=101
da li neko ima iskustva sa testerama Irwin?
http://www.irwin.com/tools/browse/circular-saw-blades
ili
http://www.omc.rs/tools_manuf.php?manuf ... ory_id=101
Last edited by loody on 05 Feb 2014 01:46, edited 1 time in total.
Pilana testere vrede svaku paru. Kupio 160*20 sa 48 zuba i reze odlicno. Cak sam i probao ivericu sa melaminskom folijom. Donji deo je perfektan, dok gornji ima ponegde sitne krzotine velicine 1mm.
List 250*30 24z se vec ranije pokazao odlicno za uzduzne rezove.
List 250*30 24z se vec ranije pokazao odlicno za uzduzne rezove.
Last edited by ivanob1 on 06 Feb 2014 22:49, edited 1 time in total.