Prekidac zvezda trougao

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Pezzo wrote:Ma zna taj, ako je majstor, ako nije neki samouki dunjer. Tu se treba drzati standarda IP-66, pocev od kutije i utikaca i uticnica, sve u svemu, trosak oko 150 evra (ako nije furda sa buvljaka).
немојда вређаш дунђере (ако си на њих мислио кад си написао "dunjer"
То су били мајстори по систему "кључ у руке"! Данас их више нема - не праве их - калупе су погубили
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
connan
Majstor

Post by connan »

Прекидачем Y-∆ могу се пуштати у рад само мотори чији су статорски намотаји предвиђени за сталан рад у ∆. Ако је при вези у ∆ намотајстатора на напону 3x380V,при вези у Y ће сваки намотајбити изложен напону U/1.73 = 380/1.73 = 220V
Image
"..Prodaj sve osim blanje i kreni,drugom stranom Jablane kreni.."
Urzikic
Pred-majstorsko zvanje

Post by Urzikic »

E dakle ljudi sredio sam pre par dana problem sa ukljucivanjem onog mog motora za koji sam bio pitao za prekidac,i da nisam ja sredio nego majstori,nasao sam Elektricare koji rade ovde U rudniku (to je Povrsinski kop nije jama) kod nas i doneli oni kotaktore i vremenac i tastere i povezali mi to sve tu samo nisu imali Bimetal,ali ubacice ga nahnadno,i to me je kostalo 6000.dinara,mada namucili su se extra,jos i po ovim mrazovima smrzli se ali su ga odradili,sad jos ostaje da vidim one limitatore na tabli da zamenim,posto ovi hoce malo da zezaju,mada nije strasno ali moram i to da sredim da bude kako valja.tako da mi sada Pekidac stoji dzabe al nema veze nacice se i za njega neka primena :) :)
Urzikic
Pred-majstorsko zvanje

Post by Urzikic »

nego da ja nastavim sa pitanjima,a da ne otvaram drugu temu,Pricali smo vec o kolicima za Bansek za secenje trupaca i ja sam ih napravio po uzoru sa onog videa gde je onaj majsor stavio dve dizalice od auta za pomeranje trupca ka testeri,i dobro je to funkcionise uglavnom,E sad hocu da vas pitam imate li neki predlog ili nesto da mi kazete i objasnite,kako da napravim onaj mehanizam za Odredjivanje Mere,hteo bih tu nesto da izmislim,jbga nemogu na svaki rez da gasim Bansek pa da merim metrom pa da zabelezim pa pomeri do mere pa opet ukljucuj i tako dalje,to mi je mnogo dangubno.znam da na onim Horizontalnim brentama tipa Wood Mizer postoji neki lenjir sa strane ali nisam ukapirao na koju foru radi,tj kako ga pomera kad gde i to,ako neko ima neku ideju za to neka mi je kze ja bih molio.:) :) E da ako Administratori i Moderatori smatraju da ovo nije odgovarajuce mesto za ovu temu neka je pomere,Hvala
bule
Samostalni majstor

Post by bule »

Super to je jedino ispravno rešenje
Urzikic
Pred-majstorsko zvanje

Post by Urzikic »

bule wrote:Super to je jedino ispravno rešenje
To mislis druze za ovo ukljucivanje,pa skontao sam i ja da mi nema druge sem to da uradim.
Urzikic
Pred-majstorsko zvanje

Post by Urzikic »

A ima li nekog sa nekom idejom ili predlogom za ove mere sto sam pitao??
Urzikic
Pred-majstorsko zvanje

Post by Urzikic »

Znaci niko nezna da mi kaze kako da resim ovaj moj problem:( :(
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Pa kod ovih kolica ima dva dela
prvi deo je ide paralelno sa bansek trakom, a ne i prema traci.
Drugi deo ide samo prema traci, a pomicanje je uz pomoc onih auto dizalica. metarsku traku mozes da montiras na prvom delu i treba da napravis kalibraciju kolica. Nulti polozaj ce biti bansek traka, jer razrevivanje pocinje od nje. Na drugom delu koji ide prema traci fiksiraj neki ekser ili sl koji ce ti pokazivati hod prema bansek traci u odnosu na prvi deo na kojem je metarska traka. Ukljuci opet onaj video klip i bice ti jasnije.
Da bi rez bio tacniji ja bih postavio 2 metarske trake, jednu na pocetku i jednu na kraju kolica.
archy970
Šegrt

Post by archy970 »

Oko toga se ne razumem bas mnogo, a za ono sto si me pitao, odgovorio sam ti u PP.
Post Reply