Zanimljivi linkovi ka youtube video fajlovima

Ovde možete postavljati linkove ka interesantnim mestima na net-u
Damir 66
Majstor

Post by Damir 66 »

Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

singer wrote:^^

ti si definitivno promasio poentu :)

ako nema video snimka gde neko nesto radi valjano(farbanje) nemoj ni postavljati i tvrditi da to neko radi profesionalno ,kapiš :prs:
Ima Singer, ali veoma retko i zato sam i postavio. Evo gledaj i uci se :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0odroC7xhOY[/youtube]
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

puno ti hvala,sad sam naucio i ono sto nikad nisam :buga::buga::buga:

izgleda da samo ja treba da ucim ovde moj sensei Pezzo :)

ovaj forum upravo i postoji zbog takvih kao sto si ti :pljesk:

p.s. da coveku preporucis rad sa frezerom zbog kosih polica koje se iseku formatizerom pa cak i rucnim cirkularom bez pola muke i pametovanja .........:part:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
BG ACA
Majstor

Post by BG ACA »

Kao mala deca
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

BG ACA wrote:Kao mala deca
Kao prvo, moderator je uvek u pravu ! ;)

A kao drugo, trece i cetvrto, velika vecina stolara nema pojma da iole solidno oboji i izlakira ono sto su uradili (mnogi nemaju ni uslova ni alata), a to je pola posla, cesto i veci deo.

To je zaseban zanat i o tacnoj tehnici rada nisam primetio jednu zrelu diskusiju na ovom forumu (zato sam i predlozio da se izdvoji u zasebnu temu). Onaj ko zeli nesto da sazna, a nema nikakvu predstavu, treba da dobije tacno i precizno objasnjenje. Ovi snimci puno znace jer ima mnogo snimaka koje su postavili autsajderi koji misle da nesto znaju.

Toliko o maloj deci ! :D
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

Damir 66 wrote:Gledam i ne mogu vjerovat.

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... wDKOX26y18
za respekt
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

ja mislim da vi
vazi za singer i pezzo
treba da uradite po jedan snimak i mi da glasamo i mislim da bi bilo mnogo zanimljivije nego ovako da se prepucavate
svako ima neku tehniku mada je bitno da krajnji rezultat bude ok mada nema nista bez ukrstanja kao i jos trista drangulija pritisak pistolj i jos svasta
tako da ono priprema je sve nepije vodu onda bi svako mogao da farba treba ruka treba praksa
:prsgore: znaci da se glasa posle snimaka pa onda proglasenje pobednika uz:buga:
Last edited by miloscale on 03 Feb 2014 00:31, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ok, pogledaj prvi video (http://www.youtube.com/watch?v=PBUC100HuHs) izmedju 31 i 32 sekunde.
Krenuo je sa desne strane (recimo vrha vrata), dosao na pola metra do leve strane, i vec se zaustavlja i pocinje da iskrece ruku, umesto da nastavi do kraja sa rukom u istom polozaju. Na taj nacin strana vrata koja je bliza kameri (njegova leva) dobija mnogo tanji nanos nego sto ga dobijaju sredina i ona suprotna strana, gde je krenuo kako treba.
Pri tom jos pri kraju podize pistolj tako da pravi vece rastojanje od njega do stola nego sto je to na sredini i pocetku.
Kada vraca sledeci potez, bar do polovine ploce pistolj i dalje stoji pod dosta velikim uglom u odnosu na plocu. Sve vreme pricam o uglu levo-desno.
Sledeci potez koji ide ka kameri je nesto bolji, ali i tu je poceo da naginje pistolj dosta pre kraja ploce.
Pogledaj kako mu se ruka pomera gore-dole u zadnih par poteza. Na jednom delu je pitolj udaljen 30-40 cm od ploce, a nadrugom nije ni 20.
Svaki od poteza je razlicit. To ce reci, da je u svakom potezu drugacije naneto, pa je negde tanje, negde deblje, kako je koji potez izvukao.

Njega u stvari mrzi da se seta, i mnogo vise blene u kameru, nego sto gleda sta radi.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

^^

tako nekako :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
stari
Moderator
Moderator

Post by stari »

Možda tip ima poluautomatski stroj, koji mjeri udaljenost i kut, koji to onda korigira, a posao lakirera je da samo okida i voza špricu (i pogledava u kameru). :smejanje::smejanje:
Last edited by stari on 03 Feb 2014 09:56, edited 1 time in total.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Pravillan je svaki nacin sa kojim na kraju dobijes dobre rezultate.
Na primer, neke tinte se mogu nanositi i umakanjem, a neke se ne mnogu naneti ni cetkom, nego moraju prskanjem. Snimci pokazuju kako ko radi, ali ne koliko je to dobro.Na snimcima se ne vidi tacan krajnji ishod, a moze se pretpostaviti kakvi se defekti javljaju nepridrzavanjem opsteprihvacenih i proverenih uputstava. Tu nase glasanje, kako predlaze @miloscale, ne moze nista promeniti.

@miloscale je inace lepo pomenuo, da tu ima dosta faktora koji se ne vide na video snimcima, pocev od ventilacije, filtriranja vazduha, temperature i vlage, opreme i njenog odrzavanja, kvaliteta koriscenih materijala... dodao bih i naocare :D
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

recimo,meni je nenormalno da covek koji se bavi profesionalnim farbanjem nema separator vlage na pistolju,kontrolni manometar na istom,pa

recimo za taj posao konkretno je najbolje koristiti hvlp varijantu pistolja jer ima veliku potrosnju farbe i jos pri tom klasican flg pistolj......

evo recimo jedan profesionalni video sto se tice farbanja(doduse odnosi se na kola ali nema mnogo razlike u farbanju u odnosu na namestaj(koji je u sustini jos laksi za farbanje))

http://www.sata.com/index.php?id=satatv&no_cache=1&L=0
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

singer wrote:recimo,meni je nenormalno da covek koji se bavi profesionalnim farbanjem nema separator vlage na pistolju,kontrolni manometar na istom,pa

recimo za taj posao konkretno je najbolje koristiti hvlp varijantu pistolja...
Mnogo zavisi od vrste laka kako i cime ces ga aplikovati. HVLP nekad ima prednosti a nekad i nema ili smeta jer oko spreja pravi jednu vazdusnu zavesu koja susi. U letnjim mesecima se zato koriste spori razredjivaci a zimi i akceleratori. Evo ga na delu hvlp, isti kao onaj moj: http://www.youtube.com/watch?v=qgc5jd8OFgI

Lakiranje automobila se nesto razlikuje, pa se razlikuju i kabine, koje su komplikovanije i sa temperaturom od po 80 stepeni unutra, ali eto ni to ne vidis na video snimku.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Pezzo wrote:A bas se trudite da me demantujete ? :)
Pa Strkicu, idi u bilo koji salon namestaja, izvuci neku fijoku iz bilo kog ormara ili komode i pogledaj da li je iznutra uradjeno kao i lice frontala, a takodje i dno odozdo. Ne znam sta bih drugo da ti odgovorim.
Ja se netrudim ama baš ništa a pogotovo kad je riječ o tebi jer to sam odavno rekao i neželim ponavljati a niti ulaziti u neke rasprave ili konflikte.

Druga stvar ja sam govorio o onom komadu namještaja koji je bio na videu kao neki krevetić povišeni i ti si za taj komad rekao da je nepotrebno farbati odozdo jer se nevidi a nisam rekao za je**** fioke oliti LADICE u nekom F ormaru iz neke shit trgovine.

Zato nemoj mješati stvari o kojima se priča.

To bi bilo slično da kažeš da je nepotrebno farbati oliti lakirati ploču nekog stola koja je izrađena od drveta,odozdola jer se nevidi.

U nekim situacijama nije bitno kaj se vidi a kaj ne nego kaj se more dogoditi sa tim komadom namještaja AKO se to nenapravi kako valja.

A pošto sebe hvališ kao vrhunski majstor lakirer oliti pitur ili farbar kako god onda bi neke stvari trebao znati.

Jer u svakom slučaju nije bitno kaj ti misliš nego kaj će reći mušterija i kaj će ona imati na kraju reći o završenom poslu.
Čovijek sniva a Bog realizira!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

@Pezzo

ovaj video zadnji sa hvlp pistoljem je sa turbinom a ne gravitacioni sto je opet velika razlika u radu.

evo nadjoh napokon video kako se propisno farbaju sobna ili ulazna vrata(ovako ja isto radim sve s tim sto samo crevo prebacim preko vrata i ledja :))

za one koji ne znaju---ovako se pravilno drzi pistolj ,na pravilnoj udaljenosti od supstrata,prati"wet edge".....

ovo je profesionalno farbanje sa gravitacionim pistoljem

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wG9c0JB8xDo[/youtube]

Pezzo- ti nemas prava da komentarises :pun:
Post Reply