Чеона брусилица W-MS 130 "WOMAX"

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

Колега Мболе, управо сам се вратио из Загребачке (WobyHaus) и купио чеону брусилицу "MATRIX" (односно "Womax"...или...).
135 w ; 10.000 - 35.000 oбртаја ; 1526 дин.
За оно што мени треба, довољно ј. Испробао сам је лепо звучи (тиха је), футер има неприметно бацање.
:lol:Нисам стигао да избројим да ли има стварних 35.000 обртаја:lol:
Онајмени важан навојоко кога сам започео дискусију је М17х1,5 (куд њега направише јер спада у непрепоручљиве !!!).
А што се тиче оне продавнице ње више ту нема, стоји на вратима да је пресељена негде на Коњарнику, локал је празан, изнад локала стоји фирма "ТЕХНОПРОМЕТ".
Поздрав
Ko hoće, nađe način, ko neće - nađe opravdanje
Rendisha
Pred-majstorsko zvanje

Post by Rendisha »

Pogledaj strugove na http://www.alco.co.yu/
yetta
Majstor stolar

Post by yetta »

Rendisha wrote:Pogledaj strugove na http://www.alco.co.yu/
Хвала на информацији Рендиша !
Ko hoće, nađe način, ko neće - nađe opravdanje
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ovo lepo izgleda, a ni cene ne deluju bezobrazno.
djpetrovic
Dodavač alata

Post by djpetrovic »

Yetta, je l' radi josh uvek ta Womaxova ceona brusilica? :)

Trazim jeftinu ceonu brusilicu (einhell, womax...) koja bi mogla da se koristi kako rukom tako i kompjuterski navodjena.
Bacio sam oko na Einhell BT-MG 135/1 sa koferom, sajlom, stalkom i 200+ bitova za 4500,00 RSD negde u Zrenjaninu.

Postoje pristupachniji modeli istih karakteristika i snazhniji modeli (500W) vrlo pristupachni, a od Womaxa.
Prevelik izbor mi ne dozvoljava da kupim bilo shta.

Molim za savete!
sizif
Šegrt

Post by sizif »

Imam sigurno 5-6 god. ovu Einhellovu brusilicu to je primenljiv alat za sitne poslove-maketarstvo i sl. uglavnom fine obrade koje ne iziskuju mnogo snage jer je alat i nema, takodje lose izveden prihvat alata, o nekoj primeni na CNC masini tesko -lezajevi u glavi nisu dovoljno precizni, eventualno u mekim materijalima sa malom dubinom prolaza-relativno skup alat za ono sto pruza. Mislim da trenutno Dremel- imam i njega, mnogo vise pruza i u sustini je daleko jeftiniji za to sta se dobije ali ni on se nije pokazao na CNC-u.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

za cnc ti treba nasto ovakvo http://www.takolako.rs/user/glodalice/m ... 0/item.jsp
ovakve glodalice imas i od makite, boscha itd. i nisu preterano skupe
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

evo i jedan kress, soidne je kvalitete i jeftinijie je
http://www.instructables.com/id/Mini-CN ... /?ALLSTEPS
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Taj Kress je dobar. Ima i Sparky iste snage, samo sto ni jedne ni druge kod nas nema.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

evo ti zastipika za Sparky u Srbiji

Rafimex d.o.o
Koste Glavinica br.2, 11000 Beograd
Tel.: + 381 112 650 662
Fax: + 381 112 650 662
E-mail: rafimex@net.y
Na bugarskim i ruskim forumima nema bas najbojle ocene, u stvari oni koji ga imaji kazu da je ok , a oni drugi koji ga nemaju kude ga kao ima kinesko poreklo, druge marke su bolje itd, ma znas i sam i na drugim forumima je slicno "vec vidjeno" :)
Last edited by dikar on 25 Jan 2014 23:21, edited 1 time in total.
djpetrovic
Dodavač alata

Post by djpetrovic »

Hvala vam na odgovorima!
Definitivno cu ponovo ishchitati ovu temu kad budem imao vishe para za igranje.

U medjuvremenu, da li mozhete da mi potvrdite da su ovaj Einhell ili Womax-ova cheona brusilica od 500W dovoljno dobre za CNC obradu meke plastike, gipsa, takvih stvari?

Za sada zhelim da napravim proof-of-concept igrachku, sa shto manje ulozhenog novca, a 15-20 hiljada za glodalicu mi je stvarno mnogo.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

@dikar, hvala za info, ali tesko da ce mi trebati.

@Djole, 500w moze da ti posluzi, ali to nije za neki duzi rad. Obicno se preporucuju od najmanje 700w i jace, a Kress je izgleda pravljen sracunato za cnc. Ove manje bi ti se brzo pregrejavale. Za Sparky ne znam koji je kvalitet, kod nas ga slabo ima, a s'obzirom na cene izgleda da je neka kineska roba, pa i kvalitet.
djpetrovic
Dodavač alata

Post by djpetrovic »

Hvala!
A shto se tiche lagera, ekscentrichnosti, prihvatanja malih bitova?
Da li negde uopshte hoce da demonstriraju kako radi elektrichni alat koji prodaju ili da makar raspakuju da mozhe da se pogleda?
Daju tri godine garancije na taj WOMAX od 500W, valjda nije neki katastrofa kvalitet?
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Ja imam malu DeWalt 650w i ona se za nekoliko minuta pregreje i pod malim opterecenjima, a 500w ce sigurno jos brze. Ali pitanje je koliko to mozes u pregrejanom stanju da koristis, jer od najjeftinijeg alata ne mozes da ocekujes visoko kvalitetne lezaje, cetkice i ostale delove. Kolko para toliko muzike.Dzabe ti je i da ti trgovac to ukljuci na momenat, nista ti ne znaci. Za cnc ima asinhronih motora koji mogu dugo da rade i to su prava resenja, a od kolektorskih moze po nesto za manje poslice. Sva ta resenja su u sprezi sa cena/kvalitet.
Post Reply