Prvi rad (kao i par narednih) koji pokazujem radio sam pre 3 godine kada sam sredjivao sobu, a radi se o pločastim materijalima. U pitanju je plakar sa kliznim vratima koji sam radio na neuobičajen način. Nisam hteo da ga radim klasično jer nisam hteo da sve to bude preteško, a i generalno više volim minimalistički pristup.
Korpus se sastoji iz dve bočne stranice koje su prišrafljene za dve uske trake od iverice koje su ušrafljene u zid, i dve trake za gornju i donju šinu koje povezuju bočne strane. I to je sve, nemam ni gornju ni donju ploču.

Ova uska traka sa leve strane je za gornju šinu.
U nekom časopisu sam video aluminijumske profile približno pravougaonog preseka koji sa dve naspramne strane imaju T kanal u koji se ubacuju nosači polica čime se postiže proizvoljno podešavanje po visini, ali to u Srbiji nisam uspeo da nadjem. U stvari, našao sam u jednoj firmi u Beogradu, ali su prodavali samo u varijanti da oni sklope sve i to je bilo nešto papreno skupo pa sam pribegao alternativnom rešenju - kupio sam gvozdene pravougaone profile i izbušio rupe na raznim visinama tako da mogu da podešavam visine polica u koracima. Doduše, za sada nisam imao tu potrebu.

Imam 4 ovakva stuba, tj. 3 vertikale sa policama.

Police su montirane na vinkle koje su ušrafljene u stubove.
Nisam hteo ni da mi vrata budu teška pa sam za ispunu stavio leksan od 10 mm.

Pozdrav.
Sinisha