Čičak jednostavno odlijepiš i staviš drugi brusni papir.Na večini modela se podloga skida odvijanjem vijaka.Bosch nudi mogućnost stavljanja različitih podloga.Npr.GEX 150 može raditi i sa 125 mm diskom.
Menja se cela podloga. Taj tip cicka koji je na podlozi je gotovo nemoguce pronaci u prodaji. A i tada bi ga nekako trebalo zalepiti, a podloga je obicno neka PU pena na koju je dosta tesko nesto zalepiti. Lepak mora da bude elastican, a PU ne trpi sintelan i slicne lepkove.
Najcesce postoji nekoliko modela podloga, meksi, tvrdji... koj ekoristis u zavisnosti od materijala koji obradjujes. Ne znam tacno za makitu, ali tako je kod festa, boscha...
Kako ne znas koji je model? Pa valjda pise nesto na njoj.
Slobodno zalijepi sintelanom cicak traku preko postojeceg cicka (znaci ne skidaj stari cicak) ali ne zaboravi da izrezes rupice da bi masina opet vukla prasinu. Inace taj disk spada u potrosni materijal pa ga imas i u prodavnicama makite pa ne moras traziti bas servis, ja sam skoro fi 125 platio 15 evra.
Прво сам купио Скил 7440 , нешто се покварило , ја је пошаљем у сервис и купим Макиту 5031 . Па ми на њојоде ротор , ја је пошаљем у сервис (још за Нову годину) и купим Вомакс gp-es 450 . Е сад ми се и она покварила , неће да крене док мало не покренем ручно .
До кад више ?