Podignuti kuhinjski delovi od vode
Pazi kuki, kako god da okantas radnu plocu opet ce da ti propadne i nabubri.Rjesenje ti je na kantove staviti aluminijske zavrsne lajsne, a ispod nji na kant nanesi acetatni silikon.Silikon ravnomjerno nanesi na cijelu povrsinu kanta.Lajsne imas u prodavnicama okova i uzimaju se prema radnoj ploci, nisu skupe.Nemoj da kantas , bacices pare.
Sretno i tebi sve sto slavis
Sretno i tebi sve sto slavis
Pa sad, ne mogu bas da se slozim sa ovim.
Trenutno trosim trecu kuhinju koju sam radio, i ni jednoj nikada ploca nije ni p od propala (nisam menjao kuhinje, menjao sam stanove, domacice...
) Najstarijoj kuhinji ce sad vec 15-16 godina, i dalje ploca stoji ko i prvog dana.
Sve je stvar kvaliteta izrade i vodjenja racuna o detaljima. Kantovao sam sam krajeve, rucno, PVC trakom, Ali je traka zaista dobro zalepljena to jest lepak fino rastopljen da dobro zatvori sve pore i veoma pazljivo opsecen.
A svaki dan se peru sudovi, kvasi, prosipa...
Trenutno trosim trecu kuhinju koju sam radio, i ni jednoj nikada ploca nije ni p od propala (nisam menjao kuhinje, menjao sam stanove, domacice...

Sve je stvar kvaliteta izrade i vodjenja racuna o detaljima. Kantovao sam sam krajeve, rucno, PVC trakom, Ali je traka zaista dobro zalepljena to jest lepak fino rastopljen da dobro zatvori sve pore i veoma pazljivo opsecen.
A svaki dan se peru sudovi, kvasi, prosipa...
Slazem se mbole da kada se kantovi rucno okantaju trakom koja dolazi uz radnu plocu vlaga nece proci, i ja to radim i to lijepim neostikom.Nanesem sloj na radnu plocu i sloj na kant i spojim ih nakon par minuta, odnosno kada se ljepilo malo susne na dodir.
U proslom postu sam govorio o masinskom kantu i vidio sam dobar broj ploca koje su propale.
U proslom postu sam govorio o masinskom kantu i vidio sam dobar broj ploca koje su propale.