Podignuti kuhinjski delovi od vode
Podignuti kuhinjski delovi od vode
Pozdrav!
Imam problem u iznajmljenom stanu- podignula su nam se 2 kuhinjska dela na po 1 mestu duzine 5 i 2 cm, veci od sudopere, drugi od stavljanja tanjira koji nisu sasvim ocedjeni na policu. Verujem da su to kardinalne greske, moja glupost iz neznanja (mlada sam) i sada razmisljam koliko bi kostalo da se to popravi ili makar ublazi. Da li bi morale da se menjaju cele te dve daske ili postoji jos neki nacin?
Hvala najlepse na bilo kakvom savetu.
Imam problem u iznajmljenom stanu- podignula su nam se 2 kuhinjska dela na po 1 mestu duzine 5 i 2 cm, veci od sudopere, drugi od stavljanja tanjira koji nisu sasvim ocedjeni na policu. Verujem da su to kardinalne greske, moja glupost iz neznanja (mlada sam) i sada razmisljam koliko bi kostalo da se to popravi ili makar ublazi. Da li bi morale da se menjaju cele te dve daske ili postoji jos neki nacin?
Hvala najlepse na bilo kakvom savetu.
I upisi u profilu odakle si (lokacija). Pravila foruma.
Glavni razlog je da te ne uputimo za resenje u neku drugu drzavu ili stovariste koje je 200 Km daleko.
Koliko ja shvatam tebi su nabubrele gornje (radne) povrsine. To jednostavno ne bi smelo da se desi na iole kvalitetno napravljenim kuhinjskim elementima. Pa sve da stalno sipas vodu preko njih.
Kad iverica jednom nabubri, maltene jedino resenje je zamena. Sve ostalo je najcesce skuplja pita od tepsije.
Ali ko sto napisa biljeznik, daj neku sliku, da ne pogadjamo.
Glavni razlog je da te ne uputimo za resenje u neku drugu drzavu ili stovariste koje je 200 Km daleko.
Koliko ja shvatam tebi su nabubrele gornje (radne) povrsine. To jednostavno ne bi smelo da se desi na iole kvalitetno napravljenim kuhinjskim elementima. Pa sve da stalno sipas vodu preko njih.
Kad iverica jednom nabubri, maltene jedino resenje je zamena. Sve ostalo je najcesce skuplja pita od tepsije.
Ali ko sto napisa biljeznik, daj neku sliku, da ne pogadjamo.
Ko sto je Z2P napisao, i ko sto sam pretpostavio, ovome nema pomoci. Samo da se menja kompletna ploca.
Posto je u pitanju iznajmljeni stan, ne verujem da ti se isplati da kupujes radnu plocu (koja bi zaista bila daleko kvalitetnije resenje). Jedino da se dogovoris sa gazdom, pa da on plati razliku u ceni od kantovane iverice do radne ploce.
Mada iskreno, trebalo bi on da plati sve posto je ovo jednostavno lose uradjeno. Kakva je to radna povrsina na koju ne smes da spustis nista mokro? Al opet, znam kako je kada stan i namestaj nisu tvoji, pa probaj da izboksujes neku varijantu.
Ne znam kolikih su ti dimenzija te ploce, al iverica nije nesto preterano skupa. Koliko vidim sa slike ovo je 18mm korpus bela to jest najjeftinija moguca varijanta, plus ABS kant.
Sam korpus bela je reda 700-800 din/ kvadratnom metru, plus ABS kant koji zaista nisam siguran posto je, ali trebalo bi da je reda 60-70 din po duznom metru.
Sa druge strane pristojne radne ploce su oko 2000-3000 po duznom metru (sirina je 60cm), i jos treba okantovati dva kraja (znaci dva puta po 60cm kant trake, ali odgovarajuce siroke koja je reda 100 din/m duznom), pa izmnozi saberi i vidi sta ti je povljnije i kakav dogovor mozes da postignes sa gazdom.
Posto je u pitanju iznajmljeni stan, ne verujem da ti se isplati da kupujes radnu plocu (koja bi zaista bila daleko kvalitetnije resenje). Jedino da se dogovoris sa gazdom, pa da on plati razliku u ceni od kantovane iverice do radne ploce.
Mada iskreno, trebalo bi on da plati sve posto je ovo jednostavno lose uradjeno. Kakva je to radna povrsina na koju ne smes da spustis nista mokro? Al opet, znam kako je kada stan i namestaj nisu tvoji, pa probaj da izboksujes neku varijantu.
Ne znam kolikih su ti dimenzija te ploce, al iverica nije nesto preterano skupa. Koliko vidim sa slike ovo je 18mm korpus bela to jest najjeftinija moguca varijanta, plus ABS kant.
Sam korpus bela je reda 700-800 din/ kvadratnom metru, plus ABS kant koji zaista nisam siguran posto je, ali trebalo bi da je reda 60-70 din po duznom metru.
Sa druge strane pristojne radne ploce su oko 2000-3000 po duznom metru (sirina je 60cm), i jos treba okantovati dva kraja (znaci dva puta po 60cm kant trake, ali odgovarajuce siroke koja je reda 100 din/m duznom), pa izmnozi saberi i vidi sta ti je povljnije i kakav dogovor mozes da postignes sa gazdom.
Kod univera koja god kant traka da ide kad ivica dodje u dodir sa vodom na duze vreme bubri. Kant nikad ne moze 100% da zaptije ivicu iverice i da je zastiti od vode. Tanjiri mokri, natopi se kant a vrata viseceg dela zatvorena. Idealna situacija za ovako nesto. Znaci ili neka ploca koja je zajedno sa kantom presvucena folijom izjedna ili da se brisu tanjiri
Gazda u ovom slucaju nije kriv.

Last edited by ivanob1 on 31 Dec 2013 13:40, edited 1 time in total.
Ovaj problem imam i na visecem elementu- znam da sam ja kriva skroz za to, ali i za radnu povrsinu tik uz sudoperu, onako na spajanju gornje ploce i one sa strane. Tu je naravno dosta veci problem, vec sam napisala otprilike razmere. Stvar sa sudoperom je slozena- gazda je stavio ukrivo sudoperu pa izmedju mene i nje obavezno ima deo radne povrsine (i tesko joj je prici) i koliko god da brisem ne valja. To sam probala da slikam ali se nije videlo, pa sam postavila sliku gornjeg problema. Isto izgledaju, samo, kao sto rekoh, ovo sa sudoperom je dosta veci problem. Ovaj problem sa gornjim jeste moja krivica ali ipak valjda to ne bi smelo da se desi nakon mesec i po dana koriscenja tog viseceg dela? Stavljam sve na krpu gore i nju redovno menjam i brisem tanjire pre odlaganja, mada ne mogu iskreno reci da sam potpuno susila tanjire, vise da ne bude vode u njima.
Da li mislite da bih mogla da sredim ovo donje sama jer vidim srafove spolja? Donja daska je oko 72 x 55, a gornja ima neki nepravilan oblik, ne vidim srafove, to bi definitivno morao neko da mi pomogne. Znate li koliko bi otprilike kostalo da se zamene obe ili makar ta gornja? Ivericu tu ako kupim i 2m to nije tako skupo.
Probala bih da izbegnem alarmiranje gazde jer njegova zena ima komplikovanu trudnocu pa ne bih da ga uznemiravam, a i iskreno plasim se da bi se bas naljutio i da bi ispao problem. On ima moj depozit od 200 eura i moze i da me izbaci i da ga zadrzi, ko zna.
Da li mislite da bih mogla da sredim ovo donje sama jer vidim srafove spolja? Donja daska je oko 72 x 55, a gornja ima neki nepravilan oblik, ne vidim srafove, to bi definitivno morao neko da mi pomogne. Znate li koliko bi otprilike kostalo da se zamene obe ili makar ta gornja? Ivericu tu ako kupim i 2m to nije tako skupo.
Probala bih da izbegnem alarmiranje gazde jer njegova zena ima komplikovanu trudnocu pa ne bih da ga uznemiravam, a i iskreno plasim se da bi se bas naljutio i da bi ispao problem. On ima moj depozit od 200 eura i moze i da me izbaci i da ga zadrzi, ko zna.
Sto se gornjeg dela tice ili je iver vijak ili ekscentri. Ako je iver vijak treba da se vide kapice spolja. Ako ne onda su ekscentri i tiplovi unutra. Ceo deo treba da se skine, zatim odsrafe ledja i razdvoje ploce. Onda tu plocu na usluzno rezanje i busenje. Sto se donjeg dela tice, bez slike tesko da ce nekom biti jasno o kojoj ploci se radi. Pretpostavljam da nije horizontalna radna ploca u pitanju. Mada mozda njen kant sa strane.
Isto treba da se pomeri kotao ili izvuce kuhinjski deo, odsrafe zavrtnji i skine ploca. Kvadrat bele iverice je oko 800 dinara + obican kant je oko 50 dinara po metru. Busenje obicno bude gratis. Ovako mozes da izracunas pribliznu cenu jer zavisi od toga kako ce ploca biti iskoriscena u firmi koja se bavi secenjem. Tako da obicno bude 10- 20% veca kvadratura. Mada skoro sam se iznenadio kad su mi sekli neka vrata za ormaric sa 50% iskoriscenjem table. Tako da sam morao da platim duplo. U tvom slucaju racunaj nesto vise od kvadrata + oko 6m kanta sto je nesto oko 1300 dinara za obe ploce. Naravno pod uslovom da skidanje i vracanje uradis sama uz pomoc supruga, prijatelja itd...
Last edited by ivanob1 on 31 Dec 2013 17:21, edited 1 time in total.