Mislim da imam jedno 3-4 klasicna rama, ali je razlika izmdju njih i Knew concepta nebo i zemlja. Ni sa jednim klasicnim ramom ne mogu toliko da zategnem testeru da ona bude prava kada se sece 2 cm debela daska i da rez ne ide cik cak, sa ovime to ide bez problema. Upravo sam probao

Probao sa i sa 5 cm daskom, radi i na njoj, samo je #8 pegaz testera malo sitna za tako nesto.
Takodje, coping saw i ovo ni prineti. Koping ima svoju namenu, ali za lastine repove sa ovime pridjes mnogo blize ivici. Da ne pominjem da sa ovim ulazim lepo u kerf japanske testerwe, i samo je okrenem u rezu, sa coping testerom to ne mogu, pa pravim dva reza. Trebalo bi da sa ovom mogu da pridjem i blize ivici, pa ce biti i manje rada sa dletima.
Stenley 750. Tesko pitanje. Kako na kojoj, ramena su previsoka, i moraju da padnu na tocilo

Trebalo bi da za koji mesec iskompletiram sve vodjice na tocilu koje planiram, i onda cu da kompletno skinem ivice. Kada se preprave bice savrsena. Mislim da je mnogo pametnije uzeti dva LN, jecimo 1/8 i 3/8 sirine, i korisiti ih samo za finisiranje dovetaila. Skoro su bila na popustu kod Axminstera, oko 40 eura po komadu, pa nekako mogu da budu i prihvatljiva. No, ako sredim Stenlije kako treba, ne vidim sta ce mi. Pre da uzmem Ashley Illes 1.5 mm, i levi i desni fishtail, to zaista treba.