Cenovnici sluze da bi u njima bilo opisano ono sto se prodaje

Ne vidim zasto bi bilo problem napisati da je cena za okrajcenu jedna a za neokrajcenu druga. Slike odavno postoje na internetu.
Nema to veze sa time Pezzo, to je stvar idiotskog razmisljanja gomile trgovaca.
Bio sam jednom (mozda cak i dvaput) kod njih.
Imate cenovnik?
Sta vas interesuje?
Pa interesuju me cene rezane gradje, zasto bih inace trazio cenovnik.
A to ne dajemo! Kazite koje vam drvo treba pa cemo vam reci cenu.
Kretenizam.
Dok sam se bavio racunarima i tamo je bilo takvih tipova. Dodji ti pa cemo da se dogovorimo. Alo majstore, ne pazarim kucu na tri sprata pa tu ima nesto specijalno da se dogovara. Procesor taj i taj - cena tolika. memorija ta i ta - cena tolika. Eh, al onda ce Zika da zna njegove cene, pa ce moci da se "podvuce". Da nije tuzno bilo bi smesno. Ako je cena jedino sa cime mozes da pridobijes musterije, bataljuj posao. al ovako je zgodno ako naidje neko za koga mislis da je ovca za sisanje, pa ga odvalis...
Muka mi od toga.
Svuda na svetu, pa cak i ovde polako, za gomilu stvari, preko interneta porucis i ono stigne na kucnu adresu.
Mogu da porucim dasku iz Australije, i ona ce regularno da mi bude isporucena postom, a ne mogu da znam posto je daska u Surcinu nego moram da idem do tamo. Pri tom, naravno, rade do 3 (ili tako nesto), a subotom ne rade. Pa oni ko da se trude da sto manje prodaju.