Koji ger koristite
Surova istina je to sto u sustini kad saberes i oduzmes pravilo ,,koliko para ,toliko muzike, se pokazuje kao ispravno.
Naravno u ovo vreme krize nikom nije lako odvojiti 500-1500 eura da kupi extra masinu.
Svi smo koristili i pocinjali prvo sa rucnim testerama i drvenim kalupima sa uglom od 45 *,pa razni einheli i td.
Znaci snalazis se kako mozes...pa kupis polovni od nekog ko je doneo iz Nemacke ,pa zamenis ...pa tako redom dok ne uzmes ovog gore Bosha.
Svakako da je sa novom masino zadovoljstvo raditi i to ima svoju draz i moc....kao i nov auto.
Jednostavno ....pare su skupe...jer ih nema dovoljno.A masinu bez para niko ne prodaje.
Tako da......
Naravno u ovo vreme krize nikom nije lako odvojiti 500-1500 eura da kupi extra masinu.
Svi smo koristili i pocinjali prvo sa rucnim testerama i drvenim kalupima sa uglom od 45 *,pa razni einheli i td.
Znaci snalazis se kako mozes...pa kupis polovni od nekog ko je doneo iz Nemacke ,pa zamenis ...pa tako redom dok ne uzmes ovog gore Bosha.
Svakako da je sa novom masino zadovoljstvo raditi i to ima svoju draz i moc....kao i nov auto.
Jednostavno ....pare su skupe...jer ih nema dovoljno.A masinu bez para niko ne prodaje.
Tako da......
ovo sam ja pikirao da pazarim ali mi je tada bilo mnogo para :spyfoordig:
mada kad bolje covek razmisli- za te pare bolje kupiti radijalnu testeru http://www.kupujemprodajem.com/DeWalt-r ... id=7324118
ovaj bosko je ionako pretezak za teren.
verovatno ce ti biti u radionici kao sto bi bio i ovaj dewalt
inace to je odlican potezni ger sa velikim kapacitetom(Bosch SD 12)
sa srecom :prs:
mada kad bolje covek razmisli- za te pare bolje kupiti radijalnu testeru http://www.kupujemprodajem.com/DeWalt-r ... id=7324118
ovaj bosko je ionako pretezak za teren.

verovatno ce ti biti u radionici kao sto bi bio i ovaj dewalt
inace to je odlican potezni ger sa velikim kapacitetom(Bosch SD 12)
sa srecom :prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Ima sad neki jeftin na popustu (skoro džabe), pa ako neko ima hrabrosti da kupi i prenese utiske ...
http://www.alatiimasine.com/proizvod/st ... -villager/
http://www.alatiimasine.com/proizvod/st ... -villager/
Ja imam GUDIJE vec nekoliko godina,iako za mene do tada nepoznata marka svideo mi se na prvi pogled.Moze da presece gredu od 10cm, ima hod od 30cm,stelovanje da sece vertikalno i pod kosinom od 0 do 45 stepeni ...cena mu je bila 190 evrica sa stonim postoljem i mogu vam reci da sam prezadovoljan sa njim...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
Greška,u pitanju je Metabo KGS 254M.Mene je januara koštao 260 eura u Nemačkoj,tada je KGS 216M kod nas bio 280 eura.
Last edited by connan on 27 Sep 2013 21:08, edited 1 time in total.
"..Prodaj sve osim blanje i kreni,drugom stranom Jablane kreni.."
Negde na ovoj temi sam pročitao da je dobar ger onaj koji nema lufta i ne dozvoljava uvrtanje i klimanje levo desno kada se zavrne ili sl. Pregledao sam brdo polovnih gerova na prošlom vašaru i svi imaju ovaj nedostatak. Pre neki dan u jednoj radnji vidim bosch...ne znam tačne oznake igle čuda...Ima isti nedostatak. Eh sad da li ne valja i on ilija ipak očekujem više od najviše...Možda je ovaj "nedostatak" uobičajan.
Napominjem da nemam niti jedan ger ali kao što reče moj prethodnih nameravam da kupim. Ne mora da seče velike širine ali da bude precizan.
Video sam i gerove koji ujedno mogu da budui cirkulati jer testere ima sa gornje strane ima plotnu i lineal (firung) pa bihvoleo da pitam da li neko ima iskustvasa takvim gerovima,njihovom preciznošću itd.
pozz
Napominjem da nemam niti jedan ger ali kao što reče moj prethodnih nameravam da kupim. Ne mora da seče velike širine ali da bude precizan.
Video sam i gerove koji ujedno mogu da budui cirkulati jer testere ima sa gornje strane ima plotnu i lineal (firung) pa bihvoleo da pitam da li neko ima iskustvasa takvim gerovima,njihovom preciznošću itd.
pozz
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
---------
Ako ces ga kupovati da ti sluzi i kao cirkular, onda se oprosti od dobrog reza pri gerovanju. Na geru treba list da bude dobro ostar i da sa njim ne rezes svasta nego da ga cuvas za ono cemu sluzi. Pa ni na cirkularu neces rezati sve istim listom. Onaj Radenkov je dobar ger, a svi ovi pokazani sto se uvrcu i izvlace da izigravaju ujedno i kratilice su zavisni od toga koliko ces ga dobro podesavati svaki put kad treba nesto da preseces i naravno, dok ne dobije lufta od upotrebe. Sto vise zglobova i prenosa ima na njemu, sve vise gubi na preciznosti. Ja ovu moju makitu nameravam da malo modifikujem iako je nova. Znam ja posto je i koji je dobar ger, ali mi se ne bacaju pare za hobi potrebe. I svaka masina koja je pravljena za vise operacija, znaj da na njoj nesto mora i da ne valja ili je dosta ogranicenih mogucnosti. Ti mozes u krajnjem slucaju da gerujes i na cirkularu uz pomoc oslonca pod uglom, ali ger je ger i kad tad ces ga kupiti jer ce ti dosaditi stalno ugadjanje neprecizno izrezanih uglova.
---------
Ako ces ga kupovati da ti sluzi i kao cirkular, onda se oprosti od dobrog reza pri gerovanju. Na geru treba list da bude dobro ostar i da sa njim ne rezes svasta nego da ga cuvas za ono cemu sluzi. Pa ni na cirkularu neces rezati sve istim listom. Onaj Radenkov je dobar ger, a svi ovi pokazani sto se uvrcu i izvlace da izigravaju ujedno i kratilice su zavisni od toga koliko ces ga dobro podesavati svaki put kad treba nesto da preseces i naravno, dok ne dobije lufta od upotrebe. Sto vise zglobova i prenosa ima na njemu, sve vise gubi na preciznosti. Ja ovu moju makitu nameravam da malo modifikujem iako je nova. Znam ja posto je i koji je dobar ger, ali mi se ne bacaju pare za hobi potrebe. I svaka masina koja je pravljena za vise operacija, znaj da na njoj nesto mora i da ne valja ili je dosta ogranicenih mogucnosti. Ti mozes u krajnjem slucaju da gerujes i na cirkularu uz pomoc oslonca pod uglom, ali ger je ger i kad tad ces ga kupiti jer ce ti dosaditi stalno ugadjanje neprecizno izrezanih uglova.
Da da, ali koji, a da se ne ispružiš baš mnogoPezzo wrote:ger je ger i kad tad ces ga kupiti jer ce ti dosaditi stalno ugadjanje neprecizno izrezanih uglova.

Jasno je meni da će mi odmah reći ,izvadi 300-400 jevrića i dobićeš dobar ger, ali valjda ima neka zlatna sredina majku mu

Last edited by -NIKOLA- on 03 Oct 2013 10:23, edited 1 time in total.