Pokažite nam nešto što ste radili i sa čim ste ponosni. Poželjno je da svaki majstor otvori posebnu temu sa svojim radovima kako ne bi došlo do mešanja i zabune.
Kuhinja je cjela od masiva,tj hrasta,osim ledja i radne ploce.
A bojano je koliko se sjecam sa dulux bojom za drvo. Sve je bojano valjkom jer je boja pregusta za spricu..... :rodna::rodna:
Last edited by RUSTIK on 26 May 2013 09:12, edited 1 time in total.
RUSTIK wrote:Kuhinja je cjela od masiva,tj hrasta,osim ledja i radne ploce.
A bojano je koliko se sjecam sa dulux bojom za drvo. Sve je bojano valjkom jer je boja pregusta za spricu..... :rodna::rodna:
Imam u planu izradu neceg slicnog ovome. Ako ce dizajn proci svakako cu napomenuti da sam od tebe to uzeo
Ja cu od MDF-a raditi, a bojanje ce isto biti valjkom. Nema potrebe za :rodna: jer mislim da u ovakvom tipu kuhinje bolje pristaje efekt koji daje valjak nego glatka povrsina spricanja...
Nisam do sada vidjao ovaj nacin fiksaranja salona. Da li je to kod vas uobicajena metoda ili je to tvoje licno resenje? Obicno sam vidjao neke kotve koje se fisiraju u zid a sa druge strane napnu salon.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
To je starinski i mnogo dobar sistem, samo mi se ne svidja kako je on to uradio. Pre svega, ta letva ne treba da stoji tako visoko, vec dosta nize, tako da u slucaju nekog nevremena moze da posluzi ujedno i kao ograda za saksije sa cvecem ukoliko ih bude na simsu. Sem toga, bolji su metalni drzaci na krajevima u obliku vertikalne rucke od deblje zice, pa se letva zasece na oba kraja i kad se provuce kroz te drzace, taj zaseceni deo nasedne i nema sanse da se pomeri ma kakav vetar da duva. Pokusao sam da nadjem neku sliku takvog drzaca/kocnice na netu, ali nisam uspeo.
Mislim da je glavni razlog zbog kog bi letva trebala da ide nize to da jednostavno ne smeta, to jest da ne stoji ispred nosa frajli kad krene da kibucuje niz sokak